">

">

03.11.2014, 10:32 | Af: Administrator

Nyt æresmedlem: FCM i hjertet

Det blev ikke en helt almindelige generalforsamling for Carsten Christensen i sidste uge. For "Stenhuggeren", som han ofte bare kaldes, blev nemlig det femte æresmedlem i FC Midtjylland.

For mange er det nye, ukendte ansigter, når akademispillere popper op på superligamandskabet og slår igennem. Men sådan er det ikke for Carsten Christensen.

Han har altid haft stor passion for ungdomsfodbolden og har fulgt klubbens yngste talenter lige fra talentholdene og op til Akademiet. Og han lægger ike skjul på, at Akademiet har en speciel plads i hjertet.

- Jeg var ikke i tvivl om, at det var den rigtige vej at gå, da vi satte gang i Akademiet i 2004. Vi ser jo også tydeligt, at mange andre superligaklubber har fulgt efter. FC Midtjylland har altid været fremme i skoene og trådt de første spor på mange fronter - det gælder ikke mindst Akademiet, som er noget af det mest unikke, som er lavet i klubbens historie, siger Carsten Christensen.

Han er ejer og stifter af Danske Stenhuggerier og har været hovedsponsor for Akademiet. Og "Stenhuggeren", som han bedre er kendt under, har også sat sit aftryk på samtlige samarbejdsklubber rundt om i regionen, da han har skænket hver og en af de 160 klubber en sten som et synligt bevis på, at de er en del af Klubsamarbejdet.

Efter 14 år - fem af dem som næstformand - takker han af i FC Midtjyllands bestyrelse. Nye kræfter tager over.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de beslutninger, der er taget med Matthew Benhams indtræden, er de rigtige for FC Midtjylland. Nu får man mulighed for at lægge en langsigtet strategi og qua den økonomi, som er kommet ind, er der mulighed for at flytte sig yderligere, mener Christensen.

Han har selv divisionskampe fra Herning Fremad, og det blev da også indgangsvinklen til mange år i FC Midtjyllands bestyrelse.

- Jeg kendte Jens Ørgaard, som jeg havde spillet fodbold med, og fik mulighed for at komme ind i bestyrelsen. Jeg synes, det kunne være rigtig spændende at være med til at sætte dagsordenen i en stort set nystartet klub, husker Christensen.

Og det har "Stenhuggeren" i den grad gjort. De mange år har budt på en række store oplevelser - så mange, at han ikke bare kan pege på én.

- Der har været pokalfinalerne, deltagelse i europæisk fodbold, fine resultater i Superligaen og triumferne med Akademiet, hvor vi nogle år i træk vandt danmarksmesterskabet, fortæller han.

Han lægger ikke skjul på, at FC Midtjylland betyder meget for ham. Derfor er han også både glad for og stolt over få sit billede op ved siden af de nuværende æresmedlemmer Ove Pedersen, Erik Rasmussen, Johnny Rune og Bruno Sandfel.

 - Det betyder utrolig meget for mig. FC Midtjylland fylder meget i hjertet på mig, så er det svært ikke at sige, at man er bevæget, siger Christensen.

Men det er ikke kun FCM, som har betydet meget Carsten Christensen. Det gælder også omvendt. Christensen, der gennem alle årene har været en del af sportsudvalget, har spillet en stor rolle i FC Midtjylland.

- Han har betydet meget for FC Midtjylland. Han har været med til at skabe klubbens DNA og har den i årerne. Han har været hovedsponsor for Akademiet og forgangsmand for Akademi og Herning Elite-projeket. Han har altid brændt for klubbens talentarbejde, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Carsten er en loyal og trofast FCM-mand. Han gør alt for klubben og lidt til. Han har bidraget med en stor know how omkring fodbold. Han har vidst, hvad der rørte sig og har et godt netværk i fodboldverdenen, slutter Steinlein.

Carsten Christensen er det femte æresmedlem i FC Midtjylland.