09.11.2014, 17:30 | Af: Administrator

Skarpt venstreben til Akademiet

Gustav Kjeldsen har spillet kant i sin tidligere klub Randers FC, men hos FC Midtjylland er det planen, at han skal spille midterforsvarer. Han drømmer om tysk eller engelsk fodbold, og så beundrer han specielt én af spillerne i FC Midtjyllands Superligatrup. 

FC Midtjylland har fået en ny talentfuld spiller til klubbens akademi. Gustav Kjeldsen er kommet hos Randers FC, hvor han har vist gode prøver på sine kvaliteter. Den fysisk veludviklede kronjyde har sine forcer i sit stærke venstreben, og så er han en ambitiøs ung mand.

I sin hidtidige fodboldkarriere har Kjeldsen spillet som midtbanespiller på kanten. Hos FC Midtjylland er han dog som udgangspunkt tiltænkt en plads i midterforsvaret. En ny situation for den 15-årige knægt.

- Mine forcer ligger i de offensive aspekter lige nu. Jeg er hurtig og fysisk stærk, og så har jeg en god sparketeknik med mit venstreben. Jeg skal udvikle mit hovedspil, og så skal jeg selvfølgelig vænne mig til at spille en ny plads, fortæller Gustav Kjeldsen.

Det hele startede som fireårig i den lille klub Purhus IF lidt uden for Randers. Her spillede Kjeldsen fodbold som de fleste andre børn, men da han med årene udviklede sig, skiftede han som U12-spiller til Randers Frejas ungdomsafdeling.

Fra tiden hos Randers Freja nævner Kjeldsen specielt én træner, som har været vigtig for hans udvikling på fodboldbanen.

- Fatah Addirahman var en rigtig god træner for mig i Randers. Han er en dygtig teknisk træner, og jeg udviklede mig meget på det område under ham. Samtidig hjalp han mig mentalt, til at blive endnu mere fokuseret på banen, så han har betydet meget for mig, fortæller Kjeldsen.

Nu venter nye eventyr i FC Midtjylland, og man har nu skrevet en treårig ungdomskontrakt med Gustav Kjeldsen. Selv glæder han sig til de nye udfordringer på Heden.

-  Jeg glæder mig til at spille hos FCM og udvikle mig på et endnu højere niveau. Jeg tror på, at jeg her kan udvikle mig bedst og flytte mig mest. FC Midtjylland har meget individuel træning, og generelt træner man på et højt niveau, så jeg glæder mig til, at komme i gang her, siger Gustav Kjeldsen, som specielt har to europæiske topligaer som den ultimative drøm.

- Mit mål er først og fremmest at spille mig på U17-ligaholdet her. Jeg drømmer selvfølgelig om, at slå igennem her, og min store drøm er at spille i engelsk eller tysk fodbold engang. Jeg synes, at det er de ligaer, at der bliver spillet det bedste fodbold, og så passer det nok også bedre til mig end spansk samba, siger talentet med et skævt smil.

Forbillede på Heden

På trods af, at Kjeldsen bedst kan lide tysk og engelsk fodbold, så er han faktisk fan af det catalanske storhold FC Barcelona. Han fortæller dog, at han også følger Chelsea i holdet bestræbelser i Premier League, og han nævner, at Londonklubben er lidt af en drømmeklub at spille i for ham.

Selvom han ikke har nogle bestemte yndlingsspillere, er der dog spillere han beundrer og kigger specielt efter på fodboldbanen. Én af dem spiller i FC Midtjylland på den position, som Gustav Kjeldsen selv er på vej til at blive omskolet til.

- Jeg synes, at Erik Sviatchenko er en fed type på en fodboldbane. Han er brølstærk og god i duellerne. Samtidig har han også en rigtig god teknik som forsvarsspiller. Og så har han en stærk udstråling, hvor han viser, at han virkelig vil det, fortæller Gustav Kjeldsen.

Hos FC Midtjylland glæder man sig over tilgangen af en talentfuld, ung venstrebensspiller. Akademidirektør Flemming Broe fortæller, at det er en spændende spiller, som man starter på Akademiet.

- Gustav er en fysisk velfunderet spiller. Han er stærk i duelspillet, og så er han også rigtig hurtig. Samtidig har han gode sparkefærdigheder med hans venstreben, så det er en spiller med nogle rigtig gode spidskompetencer, siger Flemming Broe.

- Han har sine mest åbenlyse styrker i det offensive spil. Samtidig tror vi på, at vi kan udvikle Gustav rigtig meget her i FC Midtjylland. Vi vil gerne gøre hovedspillet til en af hans spidskompetencer, og generelt udvikle det fremadrettede forsvarspil hos ham, fortæller akademidirektøren.

Gustav Kjeldsen har kontrakt hos Akademiet frem til 2017. Han er af årgangen 1999 og han bliver en del af FC Midtjyllands U17-ligatrup.