23.11.2014, 19:59 | Af: Administrator

Sly og Ureña sendte AaB til tælling

Med to mål i første halvleg vandt FCM en stensikker sejr over AaB.

Det var et afbudsramt FCM-mandskab, der tog imod de historiske rivaler og sidste års guldvindere fra AaB i søndagens sene Superliga-kamp. På toppen var Morten ’Duncan’ Rasmussen ude med skade, lige som Jakob Poulsen fortsat ikke er spilleklar oven på sin skade. Samtidig var både Petter Andersson og Patrick Banggaard i karantæne. Derudover mangler FCM stadig Erik Sviatchenko, der dog gør store fremskridt.

Det betød startpladser til Marcos Ureña og Francis Dickoh, mens Izunna Uzochukwu, Tim Sparv og Kristoffer Olsson udgjorde midtbanetrekanten.

FC Midtjylland åbnede med mest besiddelse og overvægt i chancer, heriblandt en god hovedstødsmulighed til Sly. Men et par gange var der til gengæld lidt for åbent bagtil, når AaB’erne kom i deres giftige omstillinger.

Hjemmeholdets overtag skulle dog belønnes. Svenske Olsson lagde en sukkerbold i dybden til Pione Sisto, der sparkede lige på Nicolai Larsen. Men læderet gik til hjørnespark, og dette forlængede Tim Sparv til bagerste stolpe, hvor Sylvester Igboun kunne heade ulvene på 1-0.

Tim Sparv havde også andensidste fod på det fortjente 2-0-mål, som var en smal sag for Marcos Ureña at lægge over stregen. Sparv fik godt træf på bolden uden for feltet, og Nicolai Larsen kunne ikke holde det flade spark, som FCM’s costaricaner lynhurtigt fulgte op på.

I anden halvleg skruede værterne tempoet en anelse ned, men fortsat lurede særligt Marcos Ureña hele tiden med sin eksplosive speed. Costaricaneren kunne også sagtens have noteret sig for en ekstra pind.

Gæsterne var dog lukket godt ned, og deres eneste reelle chance efter pausen kom, da Kasper Risgård chippede bolden over Jakob Haugaard, men inde på stregen var Jim ’Jimbojetten’ Larsen klar til at redde med pandebrasken.

Med to oplæg skulle man synes, at Tim Sparv kunne gå fra kampen med god samvittighed, men finnen var ikke helt færdig. Et par minutter før tid smadrede han en brækkende bold mod Nicolai Larsens mål, men AaB-keeperen fik pareret med en stærk redning.

Det sluttede ganske fortjent med en sikker 2-0-sejr til FC Midtjylland, der dog måtte se indskiftede Rilwan Hassan blive udvist i overtiden, hvor han modtog sit andet gule kort for angiveligt at filme.

Næste opgave for FCM er mandag den 1. december mod FC Vestsjælland, der gæster MCH Arena.

(Billedet: Marcos Ureña jubler efter sit mål til 2-0. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 15:
FC Midtjylland – Aalborg BK 2-0 (2-0)

27’ 1-0 Sylvester Igboun
40’ 2-0 Marcos Ureña

Advarsler:
13' Francis Dickoh, FCM
43’ Thomas Enevoldsen, AaB
45+’ Izunna Uzochukwu, FCM
78’ Rilwan Hassan, FCM
90+’ Rilwan Hassan, FCM

Udvisninger:
90+’ Rilwan Hassan, FCM (2x gult kort)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 3 Tim Sparv, 6 Jim Larsen, 11 Marcos Ureña (75’ Paul Onuachu), 15 Jesper Lauridsen, 17 Kristoffer Olsson, 20 Francis Dickoh, 27 Pione Sisto (90+’ André Rømer), 32 Kristian Bach Bak, 43 Izunna Uzochukwu (66’ Rilwan Hassan), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 19 Marco Larsen, 22 Mikkel Duelund, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu, 35 Frederik Møller, 36 Rilwan Hassan.

AaB: 1 Nicolai Larsen, 5 Kenneth Emil Petersen, 6 Donny Gorter, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz (74’ Thomas Augustinussen), 18 Anders K. Jacobsen (72' Nicklas Helenius), 20 Henrik Dalsgaard, 21 Kasper Risgård, 23 Nicolaj Thomsen, 26 Rasmus Thelander, 30 Andreas Bruhn (79’ Mathias Wichmann).
Bænk: 22 Carsten Christensen, 9 Thomas Augustinussen, 11 Nicklas Helenius, 14 Mathias Wichmann, 25 Frederik Børsting, 28 Viktor Ahlmann, 31 Jakob Blåbjerg.

Dommer:
Lars Christoffersen

Tilskuere:
8.005

Kampens FCM-spiller:
Sylvester Igboun