27.11.2014, 19:36 | Af: Administrator

Talenterne lukker efteråret mod Esbjerg

Vinterpausen står for døren, og på lørdag spiller u-holdene de sidste ligakampe i 2014

FCM U17 slutter efteråret af med manér, når rækkens førerhold lørdag kommer på besøg. Esbjergenserne har kun tabt en enkelt kamp i efterårssæsonen, og Svend Graversen betegner da også vestjyderne som ligaens pt. stærkeste hold, sammen med FC Nordsjælland.

Det får dog ikke FCM-træneren til at ryste på hånden, for FCM U17 har ligeledes været stærkt spillende med syv point i de tre sidste kampe, hvor man kun har lukket et enkelt mål ind:

- Esbjerg er et hold med mange af de samme kvaliteter som os selv. De kommer med en masse fysik og fart og spiller i et højt tempo. Det er nogle ting, vi gradvist har fået føjet til vores eget spil i løbet af efteråret, og nu skal vi så stå vores prøve, fortæller FCM-træneren, der forudser, at det polerede spil får trange kår i opgøret.

- Jeg tror det bliver en meget urolig kamp. To hold der spiller med højt pres, og vil forsøge at bryde hinanden midt på banen, og sætte nogle omstillinger op, lyder vurderingen.

Trods den gode aktuelle form ser Graversen frem til vinterpausen, og er sikker på, at det bliver et stærkere hold, der kommer ud til forårets kampe

- Vi kommer til at blive et hold med flere strenge at spille på, og konkurrencen om pladserne bliver større. Vi får tilgang af et par spillere til forsvaret (Andreas Murbeck og Gustav Kjeldsen, red.), hvor truppen har været lidt smal, og så kan vi forhåbentlig også få et par spillere helt klar, efter de har trukket med skader i efteråret, udtaler Svend Graversen.

Til årets sidste ligakamp må FCM U19 klare sig uden Mads Olsen og Malte Jürgensen, der begge døjer med knæproblemer. Victor Torp og Aksel Smith-Petersen returnerer til truppen. Opgøret fløjtes i gang kl. 13.00.

U19: Topscorerduel i efterårets sidste kamp
Det ældste talenthold måtte i tirsdags se sig fortrængt fra førstepladsen. FC Nordsjælland udnyttede at ulvene snublede i Lyngby og lagde sig i spidsen med en smal sejr over Brøndby.

I FCM-lejren er fokus dog først og fremmest rettet mod holdets egen præstation. I de seneste to runder, har U19-kollektivet ikke fået spillet til at flyde, og boldomgangen har ladet noget tilbage at ønske, erkender Kenneth Andersen.

- Der har været en kedelig tendens til, at vi skaber problemer for os selv, i stedet for at spille os selv bedre. Det skal vi have rettet op på. Både mod Brøndby og Lyngby skabte vi dog godt med chancer, og Lyngby-kampen har været den eneste i efteråret, hvor ikke har udnyttet vores muligheder, så mere bekymret er jeg heller ikke.

Også for Esbjerg er der tale om en vigtig kamp. Med en sejr i Ikast kan vestjyderne hægte sig på i topstriden, der ellers længe har lignet en duel mellem FCM og FC Nordsjælland. Kampen tegner derudover til at blive et møde mellem de to mest scorende spillere i U19 Ligaen, FCM’s Mikkel Duelund (13 mål) og Esbjergs Søren Andreasen (11 mål).

I sidste sæson sluttede Andreasen på en delt andenplads på topscorerlisten efter Razak, så Kenneth Andersen ved udmærket, hvem esbjergenseren er.

- Han er en god afslutter, der er dygtig til at tage de rette løb og komme ind i feltet. Og så har han den der evne til altid at være der, hvor returboldene falder ned, siger Andersen, og peger på, at det for hans mandskab gælder om at ”kappe forsyningslinjerne”, og forhindre boldene i at nå frem til Andreasen.

En eventuel topscorerduel afhænger imidlertid af, om Mikkel Duelund i det hele taget er at finde i U19-truppen, Han var ikke med mod Lyngby, da han var rykket op i Superligatruppen til kampen mod AaB. Kenneth Andersen er optimistisk med hensyn til at kunne råde over ”Due”, men i skrivende stund, er der endnu ikke truffet en beslutning.

FCM U19 må se bort fra de skadede Andreas Hermansen og Sigurd Schøndorf, men har til gengæld kunnet glæde sig over, at Malte Kiilerich og Alexander Nicolaisen igen træner med. Hverken FCM eller Esbjerg har spillere i karantæne til kampen. Kampen spilles kl. 15.15.

Billede: JPS Photo 2014