29.11.2014, 14:39 | Af: Administrator

U17 sluttede af med bravour

Det yngste akademihold satte et fornemt punktum for efterårssæsonen ved at sænke topholdet Esbjerg med 2-1

Da FCM U17 i den seneste spillerunde spillede 0-0 i Lyngby, var det med en stærkt spillende Oliver Ottesen i mellem stængerne, men målvogteren vil næppe huske tilbage på første halvleg af kampen med Esbjerg med glæde.

I en ellers ufarlig situation fik FCM-keeperen ikke orienteret sig, og lavede et udspark, der kort udenfor feltet blev taget ned af en EfB'er. Gaven blev modtaget med taknemmelighed, og esbjergenseren driblede ned og bragte sit hold foran.

Det kunne ikke siges at være en fortjent føring, for FCM'erne spillede en glimrende første halvleg, hvor ligaens førerholdet blev holdt nede på en enkelt chance, fraset målet. I den anden ende kom især Mads Vang og Mikkel Jakobsen frem til nogle gode tilbud, og det var derfor med en ærgerlig fornemmelse, at FCM U17 kunne gå til pause med 0-1 på tavlen.

Det var som om FCM U17 fik lidt mere kvalitet i boldomgangen i anden halvleg, og efter et kvarters spil faldt udligningen så, da Mikkel Jakobsen fulgte op på riposten fra Mads Carlsons afslutning.

Ti minutter efter gjorde Carlson igen opmærksom på sig selv, da han chippede bolden ind til Mads Vang, der takkede ved at first-time bolden i nettet - Vangs femte scoring i efteråret.

Fem minutter efter var FCM lige ved at lukke kampen helt. Ulvene fik spillet sig igennem hele Esbjerg-defensiven, men alene med målmanden lykkedes det ikke for Mikkel Jakobsen at gøre sig selv til dobbelt målscorer.

Esbjerg satsede offensivt for at få vendt kampen, men det blev ikke til mere end en halv mulighed, og generelt havde vestjyderne svært ved at komme til de åbne chancer.

Taktikken lykkedes
Derfor kunne FCM-spillerne efter 80 minutter strække armene i vejret, og kan se tilbage på en stærk afslutning på efteråret med 10 point i de sidste fire kampe.

- Vi spiller lidt mere afventende, end vi plejer, og lader Esbjerg have bolden meget på kanterne. Til gengæld er vi klar på indlæggene og sidder i benene på dem, når de trækker ind i banen, og det lykkes os at tage brodden af dem. Det viser også, hvor vi for alvor har flyttet os i efteråret - i starten spillede vi som om fodbold kun gik en vej, og det var fremad, men vi er blevet meget bedre til at forsvare os, og har fået en fysik ind i vores spil, der ikke var der i august, udtalte Svend Graversen efter kampen.

FCM-træneren hæftede sig også ved de mange skader, der - alt efter gemyt - gjorde det enten meget svært eller meget let at sætte holdet til kampen:

- Uha, lad os se. Det er næsten et helt hold, vi har ude. Malte (Jürgensen, red.) og Mads O, Victor Torp, Nikolaj Kirk, Andreas Poulsen og Andreas Jespersen. Mikael Anderson var den eneste på banen, der spillede fast i sidste sæson. Alligevel formår vi altså at slå topholdet, og det er det, der gør, at vi har en hel masse optimisme, når vi kigger frem mod foråret, beretter Graversen, og roser samtidig Christian Tue Jensen. "Tue" optræder normalt for U15-holdet, men skadessituationen har betydet, at han har spillet i de tre seneste U17-kampe.

Med den gode afslutning kan FCM U17 igen skimte topholdene i U17 Ligaen - se stilling og resultater her.

FC Midtjylland U17 - Esbjerg fB U17 2-1 (0-1)
20' 0-1 Mads Gadgaard, EfB
55' 1-1 Mikkel Jakobsen
65' 2-1 Mads Vang (assist Mads Carlson)

Opstilling: Oliver Ottesen - Sebastian Hairing Lodahl, Nicolai Damkjær, Mads Friis, Mathias Nors - Mikkel Jakobsen (79' Sebastian Nielsen), Christian Tue Jensen [FCM U15], Mikael Anderson - Mads Carlson (70' Oliver Enevoldsen), Mads Vang, Aksel Smith-Petersen (41' Jonathan Christensen)

Foto: JPS Photo 2014