08.11.2014, 16:52 | Af: Administrator

U19 forsvarede førstepladsen i Brøndby

Razak scorede det enlige mål i en hektisk og temmelig rodet kamp på vestegnen

Nogle gange flyder spillet, afleveringerne ligger præcist, og det virker som om målene kommer af sig selv.

Og så er de andre kampe. De kampe, der nærmest kun består hårde nærkampe, boldtab og masser af forgæves løb. FCM U19's kamp mod Brøndby hørte entydigt til i den sidstnævnte kategori, og holdet fandt aldrig ind det flow, der ellers har kendetegnet præstationerne i denne sæson.

I en intens, men uskøn første halvleg havde begge hold chancer til at tage føringen. Gemmer stak bolden til Razak, der fik en friløber, men målmanden blev ståede og reddede med en fodparade. Værterne fik også spillet FCM-forsvaret tynde, men den sidste aflevering til en helt blank Brøndby-spiller kiksede, og så gik de to hold til pause uden mål på tavlen.

Kampen blev spillet i et højt tempo, men FCM havde det svært med Brøndbys aggressive pres. Det samme gjorde sig gældende med modsat fortegn, og så var resultatet en masse spil på banens midte, og to hold, der holdt hinanden i skak.

Pausen ændrede ikke nævneværdigt ved kampbilledet, men efter otte minutter faldt kampens afgørelse. David stak en bold i dybden til Razak, og denne gang svigtede angriberen ikke – med et fladt spark bragte han FCM i front.

Brøndby jagtede udligningen, men som anden halvleg skred frem, forfaldt de blå-gule mere og mere til at pumpe lange bolde frem mod FCM-forsvaret, der håndterede den situation fint.

Brøndby-offensiven gav blottelser bag til, men det lykkedes ikke FCM U19 at få lukket kampen med en 2-0 scoring. Ti minutter før tid blev Brøndbys ene kantspiller udvist, og det punkterede værternes forhåbninger om et comeback. FCM U19 kørte sejren hjem.

- Det bliver en hektisk kamp, hvor der ikke er nogen af holdene, der er i stand til at få sat spillet rigtigt op. Målet åbner kampen for os, men i stedet for at tage kontrollen og spille bolden lidt rundt, bliver vi ved med at spille alt for direkte, og med for stor risiko i afleveringerne, sagde Kenneth Andersen efter kampen. FCM-træneren roste dog sit hold for at holde den defensive organisation i det til tider ret febrilske opgør.

Med sejren holder FCM U19 afstanden på to point til FC Nordsjælland på andenpladsen. Farum-klubben vandt fredag med 5-0 over FCK, og har sammen med FCM skilt sig ud i toppen af U19 Ligaen. Se stillingen fra U19 Ligaen her.

Brøndby IF U19 - FC Midtjylland U19 0-1 (0-0)
53' 0-1 Razak Adebayo Odeyemi (assist Babajide David)
80' Udvisning: Rasmus Hansen, BIF

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Rasmus Lauritsen, Alexander Munksgaard, Anders Hagelskjær - Jonas Gemmer (50' Gloire Rutikanga), Mikkel Frankoch, Mikkel Duelund - Babajide David, Simon Sterring (57' Mads Døhr Thychosen), Razak Adebayo Odeyemi (87' Jeppe Solgaard)