22.11.2014, 14:27 | Af: Administrator

U19 mødte muren i Lyngby

Efter ti runder led FCM U19 sæsonens første nederlag, da holdet på udebane tabte 2-0 til et godt kæmpende Lyngby-mandskab

En fin statistik fordampede op i efterårshimlen over Lyngbys anlæg, da FCM U19 for første gang i lang tid måtte gå fra banen uden at have scoret.

Helt præcist havde ulvene fundet frem til netmaskerne i hver eneste kamp siden et 2-0 nederlag til AaB 30. november i fjor, men ind ville kuglen altså ikke denne lørdag.

Det var ellers ikke fordi det skortede på chancer i opgøret. Ulvene havde svært ved at få sat modstanderne under det vante pres, og det gav en livlig første halvleg med chancer til begge hold.

Mads Døhr Thychosen og Razak havde chancerne for at bringe FCM i front, og i den anden ende reddede Rasmus Bach en Lyngby-friløber.

Målvogteren kunne dog ikke stille noget op, da Lyngby efter en halv time tog føringen. På vej frem ad banen tabte ulvene bolden, og det gav en omstilling til hjemmeholdet. Her endte bolden hos angriberen Gustav Therkildsen, der klappede til bolden fra distancen, og med et fladt spark i det lange hjørne åbnede målscoringen.

Gloire var tæt på at udligne da han nåede frem til et hårdt indlæg langs jorden, men Lyngby-keeperen værgede godt for sig, og sørgede for at hans hold kunne gå til pause med 1-0 på måltavlen.

I anden halvleg fik FCM U19 trykket sjællænderne længere tilbage, og hjemmeholdet formåede ikke længere at få sig spillet ud af FCM-presset. Det resulterede i chancer på standardsituationer, og en god mulighed til Thychosen, men Lyngby-forsvaret holdt stand.

Straffet i overtiden
Tolv minutter før tid blev Thychosen sendt frem i angrebet, mens Rasmus Nissen overtog hans plads på kanten, således at FCM U19 gik over til at spille med tre-mands-forsvar. Satsningen gav imidlertid også Lyngby plads og i kampens overtid lukkede de opgøret på en ny omstilling. En hård tværbold ramte Gloire inde i feltet, og midtbanespilleren kunne ikke undgå at rette bolden af, så den røg i eget net.

- Første halvleg mindede desværre lidt om vores kamp i Brøndby. Vi får ikke lagt presset rigtigt, og har ikke den fornødne kvalitet på bolden. Anden halvleg er bedre, men vi manglede den efffektivitet i afslutningerne, der ellers har kendetegnet os, forklarede Kenneth Andersen.

- Vi var ikke dygtige nok i dag, og er skuffede over vores egen indsats. samtidig med at vi anerkender Lyngbys præstation - jeg synes de spiller en rigtig god kamp, konstaterede FCM-træneren.

Der resterer nu blot en enkelt kamp for FCM U19 i efteråret. Det er næste uges topkamp mod Esbjerg - et opgør der spilles i Ikast. Se stilling og øvrige resultater fra U19 Ligaen her.

Lyngby BK U19 - FC Midtjylland U19 2-0 (1-0)
30' 1-0 Gustav Therkildsen
90+ 2-0 Gloire Rutikanga (selvmål)

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Rasmus Lauritsen, Alexander Munksgaard, Anders Hagelskjær (63' Jeppe Solgaard) - Gloire Rutikanga, Jonas Gemmer (73' Alexander Nicolajsen), Mikkel Frankoch - Mads Døhr Thychosen, Babajide David, Razak Adebayo Odeyemi (Simon Sterring 56')