29.11.2014, 20:10 | Af: Administrator

U19 sejrrigt ud af intenst topopgør

Førte 3-0 til fem minutter før tid - alligevel endte hjemmekampen mod Esbjerg med at blive alt for spændende...

FCM U19 var ivrige efter at revanchere sig, efter at holdet i seneste runde havde tabt 2-0 til Lyngby - sæsonens første nederlag. Det gav sig udslag i en åbning, hvor holdet trykkede gæsterne tilbage og vandt mange andenbolde.

Efter tolv minutter sendte David en flad bold tværs igennem Esbjerg-feltet, hvor han fandt Mads Døhr Thychosen ud for den bagerste stolpe, og fra en 10-12 meters afstand bankede han bolden over i det lange hjørne. Fint sammenspil mellem de to kantspillere.

Efter scoringen kom Esbjerg bedre med i kampen, og kom helt tæt på udligningen da Mathias Kristensen sendte bolden på overliggeren efter en omstilling. FCM U19 lod sig i denne fase lokke til at spille for utålmodigt, og forsømte at brede spillet ud. Det gav en intens og jævnbyrdig kamp med mange dueller på banens midte.

I anden halvleg var det så Esbjergs tur til at blive reddet af træværket. Thychosens afslutning tog stolpen, og sprang i spil igen. Som efteråret er skredet frem, har den hurtige kant fundet sig til rette på holdet, og han er gradvist blevet mere og mere toneangivende - således også i dag.

I FCM-angrebet havde Simon Sterring med en stribe gode træningsindsatser fortrængt Razak fra startopstillingen, men med en halv time igen fik nigerianeren chancen, og han skulle ikke bruge mange sekunder på at sætte sit aftryk på kampen.

En omstilling endte hos sidste sæsons topscorer, og han bragte FCM på 2-0 med det, der meget vel kunne være hans første boldberøring i kampen.

Målet gav FCM den fornødne ro, og et kvarter senere faldt 3-0 målet. En esbjergensisk tværaflevering blev opsnappet, og Rasmus Nissen fandt Razak helt ude i feltets ene side, hvorfra angriberen tæskede bolden over i det lange hjørne.

Fred og ro og ingen fare...
Herefter åndede alt fred og ro, og hvis nogle af tilskuerne valgte at tage hjem i den tro, at kampen var lukket, ja, så var det svært at fortænke dem i det.

Men... kampen var altså ikke slut endnu, og fire minutter før tid lykkedes det godt fightende Esbjerg at reducere. Et hjørnespark dumpede ned ved bagerste stolpe, hvor Esbjergs Klaus Moesgaard fik skubbet bolden i nettet. Øjeblikket efter var David millimeter fra at gøre det til 4-1, men hans forsøg blev reddet på stregen.

Der var lagt fem minutter til kampen, og det kom til at føles som en hulens lang tid, da Esbjerg-forsvareren Marco Lund headede et frispark i nettet i starten af tillægstiden. Herefter var det FCM's tur til at få en 2-mod-1 situation i Esbjergs forsvar, der dog blev misbrugt på det skammeligste.

Gæsterne satsede forståeligt nok alt, men kom ikke tættere på end et par passionerede appeller om straffespark, som dog blev lige så kategorisk afvist af kampens dommer, og så sluttede det med en i øvrigt ganske fortjent FCM-sejr.

- Det vi skal lære af den her kamp, er ikke at lukke modstanderen ind. Vi giver en masse standardsituationer væk i de sidste ti minutter, og lader dem slå en masse lange bolde op mod vores forsvar, der har svært ved at få dem afvist. Vi gør det for let for dem at sætte os under tryk, og vi skulle bare spille bolden rundt, og lade tiden gøre arbejdet for os. Næste gang er det ikke sikkert, at vi foran med tre, og det er altså frustrerende at smide point på den konto, udtalte Kenneth Andersen efter kampen.

Andetsteds forsvarede FC Nordsjælland førstepladsen med en 4-0 sejr over Lyngby. Dermed ligner det umiddelbart en duel mellem Farum-klubben og FCM om guldet, når ligaen genoptages til foråret.

For FCM U19 byder den kommende tid på en spændende udfordring, da holdet i slutningen af næste uge drager til Argentina, hvor man er inviteret til en international talentturnering - mere information følger i den kommende uge!

FC Midtjylland U19 - Esbjerg fB U19 3-2 (1-0)
12' 1-0 Mads Døhr Thychosen (assist Babajide David)
61' 2-0 Razak Adebayo Odeyemi
74' 3-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Rasmus Nissen)
86' 3-1 Klaus Moesgaard, EfB
90+ 3-2 Marco Lund, EfB

Opstilling: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Anders Hagelskjær - Jonas Gemmer (74' Gloire Rutikanga), Mikkel Frankoch, Mikkel Duelund (80' Jeppe Solgaard) - Babajide David, Simon Sterring (60' Razak Adebayo Odeyemi), Mads Døhr Thychosen

Billede: JPS Photo 2014