03.11.2014, 11:33 | Af: Administrator

Unge asylansøgere fik varme og sejr

52 unge asylansøgere mellem 12 og 17 år fik sig en stor oplevelse, da de fredag aften besøgte MCH Arena og så ulvene hjemme slog FCN.

FC Midtjylland fik fredag endnu en gevinst, da man sikrede sig tre point mere til kontoen efter 2-0 over FC Nordsjælland. Til kampen var der en helt særlig gruppe gæster på plads på  tribunen. Børnecentret Vestervig havde nemlig sendt en busfuld af sted med 52 unge asylansøgere og tre ledere til kampen.

FC Midtjylland havde sørget for billetter, FCM-caps og sodavand, og så var det ellers bare at få sig en på opleveren for de mange udenlandske børn. Eritrea, Uganda, Albanien eller Afghanistan. Fredag aften betød nationalitet ikke noget, for her handlede det om glæden ved fodbold.

En af de unge var 17-årige Ramush, som kommer fra Kosovo. Han var lykkelig for at være på stadion og tog det som en stor oplevelse.

- Jeg elsker fodbold, så det er rigtig sjovt at være her. Spillerne viser stor passion på banen, og det gør for mig, at jeg også lever mig endnu mere ind i det. Vi har fået en kæmpe oplevelse her, for det er noget helt andet, end vi kommer fra, siger Ramush.

- Vi håber altid på sejr, når FC Midtjylland spiller. Vi hepper virkelig på dem ligesom de andre på stadion. Her er en god atmosfære, og det er sjovt for os at møde danskere til sådan et arrangement. Vi er glade for, at vi måtte komme i dag, fortæller Ramush.

De mange drenge og piger fik i pausen af kampen mulighed for at møde et par af FCM-stjernerne, da karantæneramte Francis Dickoh og Tim Janssen kiggede op forbi deres afsnit. Peter på 16 år fra Uganda, som er stor fodboldfan, havde en stor oplevelse med spillerne.

- Det var fedt at se kampen, og da spillerne kom i pausen, så blev vi helt vilde. De to spillere har også udenlandske rødder, så vi kunne relatere dem til os selv. Derudover fik vi bare en god snak om kampen og fodbold generelt, siger Peter.

Glæden er vigtigst

Hos FC Midtjylland glæder man sig over at kunne give ansøgerne en stor oplevelse. Fan og Marketing Coordinator Michael Munch fortæller, at arrangementet er tænkt som en forfriskende oplevelse i de unges dagligdag.

- Vi glæder os over, at vi kan give de her unge mennesker et afbræk i hverdagen, hvor de kan komme ud og få tankerne lidt væk og se noget fodbold. De har forhåbentlig fået sig en rigtig god oplevelse på MCH Arena. Det er det vigtigste, siger Michael Munch.

FC Midtjyllands CSR-politik stemmer i øvrigt godt overens med besøget fra asylcentret, siger Munch.

- Vi vil gerne hjælpe med at skabe glæde, når vi kan. Samtidig vil vi gerne ud i regionen og skabe et stort fællesskab. Så at kunne samarbejde med Børnecentret Vestervig om sådan en ting, det glæder os meget, fortæller fan og marketing koordinatoren.

FC Midtjylland løb som bekendt afsted med alle tre point, og de unge asylansøgere fik dermed både en god oplevelse og en sejr med sig hjem i bussen til Vestervig.