11.12.2014, 09:56 | Af: Administrator

2-2 i anden gruppekamp for U19

FC Midtjylland spillede flot men brændte meget mod onsdagens argentinske modstander. Alligevel fik holdet uafgjort og kan selv afgøre sin skæbne i den sidste kamp fredag. Mikkel Duelund og Razak scorede målene. 

FC Midtjylland fik en kanonstart på turneringen i Argentina, da holdet klaskede Club Deportivo Español med hele 7-0. Onsdag skulle holdet følge op på åbningskampen, da en lidt sværere modstander ventede. Der var tale om Club Atletico Victoriano.

Det blev en spændende og underholdende fodboldkamp, hvor begge hold leverede chancer. I kampens første halvleg var FCM’erne dog klart toneangivende, og holdet spillede noget flot og underholdende fodbold. Der stod dog ’kun’ 2-2 ved pausen.

Argentinerne kom foran hurtigt i kampen, men Mikkel Duelund sørgede hurtigt for 1-1. Herefter blev det også 2-1 til Ulvene, da Razak Adebayo Odeyemi sparkede bolden i kassen. Argentinerne fik dog udlignet inden pausen. En underholdende første halvleg, hvor FC Midtjylland burde have været i front.

I anden halvleg blev der også kreeret masser af målchancer. De største af dem stod der FCM på, men ind ville bolden altså ikke. Det hele sluttede derfor 2-2, hvilket betyder, at FCM selv kan afgøre deres videre skæbne i turneringen.

- Det var en kamp med et højt tempo og generelt et højt niveau. Vi skal vinde på vores fantastiske første halvleg, hvor vi skaber mange chancer. Vi bliver matchet hårdt på fart og fysik i dag. Omvendt brænder vi altså tre friløbere, så det er en god læring i konsekvens i felterne, fortæller cheftræner for holdet, Kenneth Andersen.

- Vores skæbne ligger heldigvis hos os selv. Vi er nødt til at vinde den sidste kamp, hvis vi skal være sikre på at vinde gruppen. Det vil vi selvfølgelig gå hårdt efter, for det ville være fantastisk for os at spille med i semifinalerne. Det kræver en sejr, siger Kenneth Andersen.

Turneringen ’Centenario Granate’ er inddelt i fire puljer med hver fire hold. Vinderen fra hver gruppe kvalificerer sig til A-finalerne. Der står derfor meget på spil, når FC Midtjylland fredag møder uruguayanske Danubio Futbol Club i en kamp, hvor en eventuel vinder vil avancere. Lige gyldigt hvad, er holdet dog sikret to kampe efter puljen.

Restitution og kultur

Tre kampe på fem dage er fysisk hårdt for spillerne. Imellem den første og anden gruppekamp stod den derfor på restitutionstræning med Superliga-fysioterapeut Andreas Frisch. Efterfølgende fik spillerne mulighed for en at køle af og pleje kroppen i swimmingpoolen på Akademiet.

Tirsdag eftermiddag stod den på en guidet tur igennem den argentinske hovedstad, Buenos Aires. Her så man blandt anden ’Puerto Madero’, på dansk kendt som ’Den gamle havn’, som i særdeleshed er kendt for sine renoverede butiks- og galleriområder.

Desuden så man det berømte ’La Bocca’ område, hvor blandt andet fodboldklubben Boca Juniors hører til. Kendte navne som Gabriel Batistuta, Juan Román Riquelme og selvfølgelig Diego Maradona har spillet i traditionsklubben.

Her fik spillere og stab mulighed for at suge indtryk til sig fra kernen af Buenos Aires. De oplevede blandt andet de store kontraster, som er imellem de rigeste i byen og ned til de nederste sociale lag. Et afbræk fra fodbolden, inden turen igen gik tilbage til Akademiet i Lanus.

Optakt til fredagens sidste puljekamp følger på hjemmesiden.

Start-11 fra onsdagens kamp:

Rasmus BachRasmus NissenRasmus LauritsenAlexander MunksgaardAnders HagelskjærJonas Gemmer(45’Gloire Rutikanga), Mikkel FrankochMikkel Duelund,Babajide DavidMads Døhr Thychosen(73’Simon Sterring), Razak Adebayo Odeyemi