17.12.2014, 11:25 | Af: Administrator

4-0-sejr i bronzekampen i Argentina

Talenterne leverede en superpræstation imod den Paraguayanske modstander i bronzekampen. Holdet afsluttede derfor en fornem turnering, hvor man ikke har tabt en eneste kamp i ordinær tid. 4-0 blev resultatet i kampen om tredjepladsen. 

En fornem turnering led forleden et lille knæk, da FC Midtjylland på uheldigste vis røg ud af semifinalen efter straffesparkskonkurrence imod brasilianske Criciuma. Holdet skulle derfor forsøge at rejse sig i bronzekampen, da Paraguays største klub Olympia ventede.

FC Midtjylland havde alle mand klar til kampen, så trænerteamet kunne trods trætte ben stille med stærkeste mandskab på dagen. Det lod sig vise i kampen, hvor midtjyderne leverede en toppræstation mod en klub, som har vundet den sydamerikanske ’Copa America’ flere gange.

Ulvene startede kampen stærkt, og holdet virkede mere klar end Olympia. Efter tyve minutters spil bragte Mikkel Duelund holdet i front, og det kunne nemt have blevet til flere scoringer i første halvleg, hvor ulvene skabte overraskende mange muligheder.

Alligevel fik Olympia en kæmpemulighed lige inden pausen, hvor Rasmus Lauritsen på flotteste vis afværgede forsøget på egen målstreg. En lærestreg til midtjyderne som ellers havde domineret kampen totalt.

- Havde der stået 4-0 ved pausen, havde det ikke været for meget. Vi skaber rigtig mange chancer, men så får de pludselig denne her kæmpe mulighed. I pausen talte vi om, at vi skulle være opmærksomme på at bevare koncentrationen, og det gjorde vi virkelig i anden halvleg, fortæller Kenneth Andersen.

Ti minutter inde i anden halvleg blev det 2-0 da Razak blev sendt afsted af Anders Hagelskjær. Han oversprintede forsvaret og fordoblede føringen. Et kvarter senere afgjorde Mikkel Duelund reelt kampen, da han opsnappede en fejl i Olympias forsvar, og tolv minutter før kunne blev Simon Sterring også målscorer, da han gjorde det til slutresultatet 4-0 til danskerne.

- Vi dominerer kampen fra start til slut, og efter så mange kampe, så er det flot, at vi vinder så suverænt mod et godt hold. Drengene holdt et godt fokus kampen igennem, og vi fik heldigvis sluttet godt af, selvom vi var skuffede efter semifinalen.

- Drengene skal have stor ros for deres tilgang til kampen. Det er altid hårdt at spille kampe om 3. pladsen, men holdet viste virkelig, at det betød meget for os at få den bronzemedalje med hjem. Vi virkede mere klar på opgaven end vores modstander i dag, og vi er stolte af vores resultat hernede.

Reaktioner på hele turneringen følger senere på hjemmesiden. 

Kampfakta:

FC Midtjylland – Olympia 4-0 (1-0)

20’ 1-0 Mikkel Duelund
55’ 2-0 Razak Adebayo Odeyemi
71’ 3-0 Mikkel Duelund
78’ 4-0 Simon Sterring

Start-11:

Rasmus BachAlexander MunksgaardRasmus Lauritsen(89’Andreas Murbeck), Malte Kiilerich HansenAnders HagelskjærJonas Gemmer(60’Mikkel Frankoch), Gloire RutikangaRasmus NissenBabajide David(55’Mads Døhr Thychosen), Mikkel DuelundRazak Adebayo Odeyemi(65’Simon Sterring).