06.12.2014, 20:17 | Af: Administrator

Andersson vil slutte stærkt efterår godt af

FC Midtjyllands svenske midtbaneprofil ser frem til dagens braget i Parken. Han mener dog ikke, at kampen er mere eller mindre vigtig end de andre i sæsonen. Holdet skal derfor gå efter de tre point ligesom i alle andre kampe. 

FC Midtjylland har haft stor stabilitet i dette efterår, hvor holdet har sprudlet med 13 sejre i 16 kampe. I dag spiller holdet sidste kamp i Superligaen inden vinterpausen, når FC København venter i en vaskeægte topkamp i Parken.

Vinder FC Midtjylland, vil holdet være 14 point foran københavnerne. Omvendt kan en hjemmesejr bringe fornyet spænding ind i rækken og skrumpe forspringet fra 11 til otte point. Der er derfor masser på spil, når de to hold mødes søndag aften.

En af ulveprofilerne er Petter Andersson. Svenskeren har stor erfaring, hvilket ofte er kommet til udtryk på banen. Nu er han klar til at tage endnu en skalp mod de danske vicemestre. Han erkender, at kampen er speciel, men mener ikke, at den er vigtigere end andre kampe i sæsonen.

- Selvfølgelig er det en storkamp, vi skal spille. Der er stor opmærksomhed, og det er et stort stadion med mange mennesker. Udover det så er kampen nøjagtig ligeså vigtig som alle de andre. Det handler om tre point hver gang, og det skal vi forsøge at hente i Parken også, siger Petter Andersson.

- FC København er en af bejlerne i toppen. Jeg ved ikke om, det er vores værste konkurrent, for der er også andre hold, der har gjort det godt. Vi behøver kun at fokusere på os selv, og nu skal vi forsøge at slutte et stærkt efterår ved at lave et godt resultat.

Petter Andersson har tidligere båret anførerbindet for ulvene, da blandt andre den normale anfører, Kristian Bach Bak, måtte udgå med en skade. Til kampen i Parken er flere af de rutinerede kræfter ude af truppen med skader og karantæner, men svenskeren mener ikke, at hans egen rolle er anderledes af den grund.

- Selvfølgelig har vi nogle spillere ude, som plejer at tage meget ansvar. Men jeg synes ikke, at det ændrer på min tilgang til kampen. Jeg forsøger altid at bidrage med så meget som muligt og tage ansvar, og det vil jeg gøre igen mod FC København, fortæller svenskeren.

- Vi har en bred trup, og alle spillere tager ansvar på hver deres måde. Vinder vi kampen, så det ser det rigtig godt ud for os. Jeg tror, vi har så meget kvalitet i holdet, at vi vil levere en god præstation i København, og så må vi se, hvordan det ser ud efter kampen.

Efter braget i Parken venter en lang vinterpause for Superligaholdene. Først sidst i februar genoptages turneringen, og kampen vil derfor sætte et sidste indtryk for den første halvdel af sæsonen. Petter Andersson mener dog ikke, at kampens udfald vil ændre på FC Midtjyllands tro på egne evner, når de starter op igen.

- Det betyder meget at vinde kampen lige nu. Det er bare en bedre følelse at slutte med en sejr, og det ligger så dybt i os alle sammen, at vi vil have tre point, hver gang vi spiller. Det vil dog ikke ændre noget for mig på, hvordan pausen og opstarten bliver. Lige meget om vi vinder eller taber, så vil vi komme tilbage med stor energi og mod på tingene igen efter jul, slutter svenskeren.

Udover anfører Kristian Bach Bak er også den finske landsholdsspiller Tim Sparv og midtstopperen Francis Dickoh i karantæne til kampen. I forhold til seneste kamp er også angriberen Morten 'Duncan' Rasmussen ude med en skade.

FC København – FC Midtjylland sparkes i gang klokken 19.00 søndag aften.