01.12.2014, 20:06 | Af: Administrator

Bach Bak-brag nedlagde Vestsjælland

FCM brød FCV-forsvaret op til slut og sejrede med 2-1.

Med sejre til de nærmeste forfølgere fra Randers FC og F.C. København var der pres på FC Midtjylland, der mandag aften mødte FC Vestsjælland på et blæsende og bidende koldt MCH Arena. Med tre point ville midtjyderne have det pointmæssigt stærkest mulige udgangspunkt før næstes rundes storkamp i Telia Parken.

FC Vestsjælland var ikke nemme at udpakke i åbent spil, men FCM’erne har et farligt våben i dødbolde. Og netop efter en sådan blev det kompakte udehold tvunget til at åbne mere op, da Jim Larsen nettede til 1-0 efter et hjørnespark. Det var dog ikke fra de vanlige høje luftlag, Jimbojetten kom til scoring – det var nemlig en løs bold, som midterforsvareren bankede ind ved fjerneste opstander.

Snart efter kunne det være blevet til en fordobling af føringen. Petter Andersson bankede knaldhårdt til læderet med venstre, men gæsternes keeper, Thomas Mikkelsen, hentede bolden helt oppe i krydset med en stærk redning.

2-0 kunne det også være blevet, da FCM blev snydt for et straffespark i en situation, hvor FCV-forsvaret clearede et frispark med hænderne, men dommer Peter Rasmussens fløjte forblev tavs. Trods flere gode optræk for hjemmeholdet, forblev det ved de 1-0 ved pausen.

Og så kunne FCM’erne græmme sig over, at de ikke fik udbygget føringen i første halvleg, for få minutter inde i anden udlignede Danni König på en lidt tilfældig returbold, som han lagde over Jakob Haugaard med et lille chip.

Det var en kold spand vand i hovedet på midtjyderne, der havde haft flere muligheder for at lukke begivenhederne. Det affødte slukørede miner på lægterne, lige som spillet på banen virkede nervøst. FCM-bænken reagerede med en dobbeltindskiftning af Marcos Ureña og Jakob Poulsen, der erstattede Morten ’Duncan’ og Kristoffer Olsson.

Det var dog igen på en standardsituation, værterne skulle komme tæt på scoring. Jim Larsen kom højest på et hjørnespark, men helt fri headede han lige i hænderne på Thomas Mikkelsen og forpassede chancen for at blive både matchvinder og dobbelt målskytte.

Med et lille kvarter igen blev Paul Onuachu sendt i aktion i stedet for Pione Sisto, og den lange nigerianer skulle få en ganske afgørende rolle i det, der blev en sen afgørelse til FC Midtjyllands fordel. Petter Andersson lagde bolden af til den mere end to meter høje angriber, der med en følt aflevering fandt en fremstormende Kristian Bak. Anføreren tæskede bolden ind i FCV-målet til en sen 2-1-scoring og tre nye point til kontoen. Her er der nu fortsat 10 point ned til Randers og 11 ned til FCK.

Med sejren tangerer FC Midtjylland nu sin egen rekord på ni hjemmesejre i træk i ligaen.

(Billedet: FCM-jubel efter Jim Larsens scoring til 1-0. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

 

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 16:

FC Midtjylland – FC Vestsjælland 2-1 (1-0)

18' 1-0 Jim Larsen
51’ 1-1 Danni König
86‘ 2-1 Kristian Bach Bak

Advarsler:
58’ Kristian Bach Bak, FCM
60’ Pione Sisto, FCM
84’ Tim Sparv, FCM
89’ Michael Christensen, FCV

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard, 3 Tim Sparv, 6 Jim Larsen, 8 Petter Andersson, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen (63’ Marcos Ureña), 15 Jesper Lauridsen, 17 Kristoffer Olsson (63’ Jakob Poulsen), 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (77’ Paul Onuachu), 32 Kristian Bach Bak, 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 7 Jakob Poulsen, 11 Marcos Ureña, 19 Marco Larsen, 20 Francis Dickoh, 28 André Rømer, 33 Paul Onuachu.

FCV: 1 Thomas Mikkelsen, 2 Anders Østli, 3 Michael Christensen, 4 Peter Nymann, 6 Henrik Madsen (43’ Marc Rochester), 7 Danni König (81’ Danni König), 8 Anders Due, 17 Marc Dal Hende (70’ Jonas Thomsen), 18 Anders Kure, 27 Jan Kristiansen, 48 Oliver Lund.
Bænk: 25 Frederik Schram, 5 Lennard Sowah, 10 Joël Tshibamba, 11 Dennis Sørensen, 15 Jonas Thomsen, 20 Marc Rochester, 22 Yobou Thome.

Dommer:
Peter Rasmussen

Tilskuere:
6.778

Kampens FCM-spiller:
Petter Andersson