27.12.2014, 07:01 | Af: Administrator

Lang kontrakt til svensk teenage-talent

Superligaklubben FC Midtjylland sikrer sig den 19-årige svensker Kristoffer Olsson på en permanent kontrakt. Midtbanekreatøren er hentet i den engelske storklub Arsenal.

Han kom, han så, og han spillede sig på ingen tid ind i hjerterne på tilhængerne.

Og nu kan folk med sympatier for FC Midtjylland så glæde sig over, at klubben netop har skrevet en tre et halvt år lang kontrakt med den 19-årige svenske midtbaneorganisator Kristoffer Olsson, som midtjyderne henter i den engelske Premier League-klub Arsenal.

- Jeg vil kalde det en forsinket julegave til os selv og tilhængerne. Vi har længe arbejdet på at få aftalen på plads. Jeg er lettet over, at det lykkedes. Nu glæder jeg mig over, at Kristoffer Olsson er i klubben frem til sommeren 2018, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Den U21- og ligalandsholdsaktuelle svensker, der har fået sin fodboldopdragelse i London-klubben og ofte sammenlignes med landsmanden Fredrik Ljungberg, kom til FCM i sommerpausen. I løbet af efteråret blev han en markant skikkelse på Superligaens førerhold.

- Med sit blik for spillet, sit touch på bolden og ikke mindst de dybe, maskerede pasninger har Kristoffer Olsson tilført vores spil en ny dimension. Han er stadig ung og skal udvikle sig yderligere. Men jeg er ikke i tvivl om, at han er fremtiden på det svenske A-landshold. Han har starquality og er en type, publikum kommer på stadion for at se, lyder det fra en tilfreds sportsdirektør.

Selv siger hovedpersonen om sit valg:

- FCM er en klub, der tror på mig og har blik for mit potentiale. Det er en sulten klub på vej op. Jeg har det på samme måde, og derfor tror jeg, det er den helt rigtige beslutning for mig. Desuden er fast spilletid vigtigt for mig på det her tidspunkt, og det vil jeg få i FCM, siger Kristoffer Olsson.

Den unge svensker var i efteråret med til at kvalificere Sverige til den kommende sommers slutrunde om U21-EM. I den nære fremtid skal Olsson fra den 10. til den 20. januar med det svenske ligalandshold på den årlige vinterturné, der går til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.

Kristoffer Olsson er noteret for otte scoringer i 43 landskampe på diverse U-landshold.