07.12.2014, 20:05 | Af: Administrator

Nederlag i topbraget i Parken

FC Midtjylland startede flot, men FC København kom foran på et uheldigt selvmål i første halvleg. Løverne cementerede sejen sidst i kampen, og FC Midtjylland måtte derfor indkassere et nederlag i sæsonens sidste kamp. 3-0 blev slutresultatet. 

Der var lagt op til et sandt topbrag, da FC Midtjylland søndag gæstede Parken til årets sidste Superligakamp mod FC København. Kolde temperaturer holdt dog ikke en masse tilskuere fra at komme på stadion til aftenens kamp.

De medrejsende FC Midtjylland-fans ydede en flot vokal indsats kampen igennem på trods af rollen som gæster. I alt 17.499 var på plads på lægterne.

Kampen startede med FC Midtjylland som klart toneangivende. En god boldomgang sørgede for, at midtjyderne skabte de første muligheder i kampen. Den første tilfaldt Jakob Poulsen, som allerede i kampens andet minut testede Stephan Andersen i FCK-målet.

Efter fire minutter var det igen ved at blive farligt. En skæv afslutning fra Sylvester Igboun ramte en knold på banen, og Stephan Andersen var tæt på at fumle bolden ind i eget mål. Fem mimnutter senere blev André Rømer nedlagt. Højrebacken lå længe i græsset, men heldigvis for midtjyderne kom han på benene igen.

I kampens 18. minut satte Jakob Poulsen en god omstilling i gang, efter det der kunne have lignet en farlig FCK-situation. Efter et-to med Sisto havnede bolden hos Igboun. Nigerianeren trak ind i banen, men hans venstrebensafslutning blev reddet af Stephan Andersen.

FCK kom langsomt bedre med i kampen. Blandt andet havde Rurik Gislason et godt langskudsforsøg, som sneg sig tæt forbi FCM-målet. FC Midtjylland var dog fortsat toneangivende, og det var tæt på 1-0 efter et smukt angreb i det 30. minut. Pione Sisto spillede Ureña i dybden, men costaricaneren sparkede i sidenettet.

FC København bed igen fra sig i det 35. minut, da Nicolai Jørgensen fik en kæmpemulighed. Jakob Haugaard i FCM-målet viste dog gode reflekser og parerede bolden væk fra målet. Få minutter efter fik samme Jørgensen en ny mulighed, men Patrick Bangaard fik med et flot tackling afværget forsøget. På det efterfølgende hjørnespark var der igen fare på færde, men igen holdt FCM-defensiven stand.

Det gjorde den desværre ikke få øjeblikke senere. Et hovedstød fra Andreas Corelius havnede hos Jim Larsen, som ikke kunne nå at reagere. Bolden ramte ham på brystet og sejlede lige akkurat ind over stregen. Hjemmeholdet var derfor, fortjent eller ej, foran 1-0 ved pausen i Parken.

Anden halvleg startede med FCK mest i teten. FC Midtjylland havde sværere ved at sætte spillet, hvorfor man ikke for alvor blev farlige i halvlegens indledning. Efter et lille kvarter var det meget tæt på 2-0, da Nicolai Jørgensen med et følt spark sendte bolden mod fjerneste hjørne. Jakob Haugaard fik dog på imponerende vis slået bolden på overliggeren og i spil igen.

FC Midtjylland forsøgte at lægge et pres på hjemmeholdets mål. Rilwan Hassan og senere Paul Onuachu blev sendt i aktion. For ofte manglede den sidste skarphed i afleveringerne dog, og tingene løb derfor ud i sandet for ulvene.

Efter 86 minutter blev kampen definitivt afgjort, da Steve De Ridder sparkede på mål fra kanten af feltet. Jakob Haugaard parerede, men på riposten stod Danny Amankwaa klar. Han sørgede for 2-0 til løverne. I kampens overtid blev det også 3-0, da Danny Amankwaa afsluttede, og Nicolai Jørgensen fulgte flot op med et hårdt spark.

Målet blev kampens sidste, og FC Midtjylland måtte derfor indkassere sæsonens tredje nederlag.

Kampfakta:
FC København – FC Midtjylland 3-0 (1-0)
41’ 1-0 Jim Larsen (selvmål)
87’ 2-0 Dammy Amankwaa
90+3’ 3-0 Nicolaj Jørgensen

FCM start-11: Jakob Haugaard, André Rømer(86’Kristoffer Olsson), Patrick Banggaard, Jim Larsen, Jesper Lauridsen, Izunna Uzochukwu, Jakob Poulsen(72’Paul Onuachu), Petter Andersson, Sylvester Igboun, Pione Sisto, Marcos Ureña(65’Rilwan Hassan).

Gult kort:
56’ Petter Andersson, FCM
68’ Pione Sisto, FCM

Tilskuere: 17.499