16.12.2014, 14:05 | Af: Administrator

Opdateret: Sidste kamp i Argentina – medaljer skal i hus

U19-holdet tabte med stort uheld semifinalen til den brasilianske modstander. Nu venter Paraguays største klub i bronzekampen. En stærk modstander, som ligesom i semifinalen kræver stort mod og en god præstation for at slå. 

FC Midtjyllands U19-mandskab har spillet en stor turnering i turneringen i Lanus, Argentina i de seneste otte dage. I aftes spilles den sidste kamp, når man spiller bronzekamp mod Olympia Club fra Paraguay. En kamp hvor midtjyderne vil rejse sig ovenpå den tætte semifinale.

Cheftræneren for holdet erkender, at nederlaget var en stor skuffelse, men forventer alligevel at ulvene vil spille med stor glæde og entusiasme til bronzekampen. Han tror i øvrigt på en god fodboldkamp imellem to gode og forskellige hold.

- Det gjorde meget ondt på os at tabe i straffekonkurrence. Det var en kamp, hvor vi aldrig fik spillet til at flyde, men i anden halvleg bragte vi bare så meget energi og mod, at vi fik udlignet til sidst. De var dygtige til at lukke os ned, men drengene skal have kæmpe ros for deres kamp alligevel. At vi er så tæt på at komme videre og så alligevel ryger ud, det er selvfølgelig en hår én at sluge, fortæller Kenneth Andersen.

- Nu skal vi rejse os til bronzekampen, for det ville være meget flot at blive nummer tre herovre. Vi så Olympia spille deres semifinale, og det er et meget stærkt hold. Vi skal spille op til vores topniveau, hvis vi skal slå dem.

Efter fire kampe på syv dage er mange af spillerne godt brugte efter en masse spilleminutter. Cheftræneren forventer dog at have alle mand disponible til turneringens sidste kamp. Efter semifinalen har holdet restitueret og fået mulighed for at slappe af i benene, så ressourcerne er så mange som muligt til kampen.

Efterfølgende tog holdet en tur ind til Buenos Aires, hvor man fik mulighed for at opleve storklubben Boca Juniors’ stadion og faciliteter. Klubben har opfostret nogle af historiens allerstørste fodboldstjerner, og drengene fik altså mulighed for at opleve lidt af historien om klubben.

Herefter blev der igen lagt fuld fokus på aftenens kamp. modstanderen fra Olympia Club er den største klub i Paraguay, og de har vundet ’Copa America’, som svarer til Champions League i Europa, tre gange i historien. Holdet har desuden vundet VM for klubhold en enkelt gang.

- Vi glæder os helt vildt til at spille kampen. Drengene har ydet stærkt hernede, og mange kræfter er brugt. Alligevel ser det ud til, at alle spillere vil være i stand til at spille kampen, og det er imponerende så langt henne i turneringen. Nu skal de sidste ressourcer bruges, og det ville være meget tilfredsstillende at tage tredjepladsen mod så god en modstander, siger Kenneth Andersen.

Aftenens bronzekamp spilles klokken 21.30 dansk tid. 

Start-11 i brozekampen:

Rasmus Bach, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Anders Hagelskjær, Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga, Rasmus Nissen, Babajide David, Mikkel Duelund, Razak Adebayo Odeyemi

Bænken: Oliver Ottesen, Andreas Murbeck, Simon Sterring, Mikkel Frankoch, Mads Døhr Thychosen, Jeppe Solgaard, Jákup Thomsen