18.12.2014, 09:47 | Af: Administrator

Sisto har fået sit danske statsborgerskab

Folketinget har netop haft tredjebehandling af lov om indfødsret, og det betyder, at Pione Sisto nu kan kalde sig dansk statsborger.

Han har ventet længe, men nu er ventetiden forbi. For Folketinget har torsdag formiddag klokken 10.40 haft tredjebehandling af lov om indfødsret, og det betyder med andre ord, at Pione Sistos danske statsborgerskab nu er en realitet.

- Det er selvfølgelig dejligt, at det endelig er på plads. Det er noget, jeg har ventet længe på og set frem til i lang tid, siger Pione Sisto.

- Passet giver mulighed for at repræsentere Danmark, og det er et mål at komme til at spille for et dansk landshold, siger Sisto, som i mandags for første gang blev udtaget til et dansk nationalmandskab, da han blev udtaget til U21-landsholdets tur til Tyrkiet i midten af januar.

- Nu får jeg mulighed for at komme med på den fantastiske tur med U21-landsholdet, og det glæder jeg mig meget til. Jeg havde en forventning om, at det gik i orden, men jeg har hele tiden holdt fokus på at præstere godt for FC Midtjylland, pointerer Tjørring-knægten.

Allerede i vinteren 2012 bestod Pione Sisto indfødsretsprøven, og siden har han altså måttet væbne sig med tålmodighed.

- Det fyldte en hel del i begyndelsen, da jeg så en mulighed for at repræsentere et dansk landshold men ikke kun. Det var jeg selvfølgelig ærgerlig over, men der var ikke så meget at gøre ved det, siger det 19-årige stortalent.

Beslutningen har virkning fra ugedagen efter dens stadfæstelse. Tilbage er så kun de praktiske formaliteter om statsborgerskabet og udstedelse af pas.