05.12.2014, 20:25 | Af: Administrator

Sisto: Vi går kun efter sejren

Årets profil i Superligaen ser frem mod braget mod FCK i Parken. Han mener, at FCM’erne altid vil gå benhårdt efter sejren, lige meget hvem modstanderen er. Ét point kan dog vise sig at blive vigtigt. 

Et fremragende efterår skal søndag sluttes af for FC Midtjylland, når holdet drager til den danske hovedstad for at møde FC København i Parken.

Midtjyderne har med masser mål og stor stabilitet lagt sig solidt i spidsen af Superligaen, hvor Randers FC og netop FC København er nærmeste forfølgere med helholdvis ti og elleve point mindre end FCM.

En af de store profiler hos midtjyderne har været offensivspilleren Pione Sisto. Den 19-årige dribler har scoret syv mål og været kampafgørende for FCM’erne. Det har blandt andet resulteret i, at han af superligatrænerne kårede ham som efterårets profil i ligaen.

Sisto selv ser frem til årets sidste fodboldkamp, hvor midtjyderne med en sejr kan udbygge forspringet til københavnerne til 14 point. Kreatøren erkender, at det er en storkamp på søndag, men han går ind til kampen på samme måde, som han har gjort til de 16 foregående kampe i sæsonen.

- Det er en vigtig kamp på den måde, at vi skal møde et storhold, som har gjort det godt på det seneste. Det er et af de hold, som kan true os, og de har vist mange gange, at de er stærke i slutningen af sæsonen. Derfor ville det være dejligt med en sejr, så forspringet er endnu større inden foråret, siger Pione Sisto.

- Det er et hold med stor rutine og mange dygtige spillere. Derfor ser jeg dem også som de største konkurrenter for os. Omvendt har et hold som Randers også været meget stærke, så der er flere om buddet. Vi er dog nødt til at fokusere på os selv, for det er det, som vi er lykkedes så godt med hidtil.

Kantspilleren mener ikke, at kampen definerer efteråret i tilfælde af et nederlag. Han indrømmer dog, at det vil betyde en masse at slutte af med en sejr i Parken på søndag. Det vil betyde, at holdet kroner en nærmest komplet efterårssæon.

- Jeg har prøvet at gå på juleferie med en sejr, og det giver bare en fantastisk følelse. Omvendt skal det ikke ændre på, at vi har gjort det godt. Når vi starter op i januar, så har vi stadig samme tro på os selv, men derfor er det da stadig en kamp, som vi meget gerne vil vinde, siger Pione Sisto.

- Vi går hårdt efter de tre point. Lige meget hvor vi spiller, så er det kun sejren, der tæller for os. Der kan selvfølgelig opstå situationer i en kamp, hvor man bagefter vil være tilfreds med ét point, men det er ikke noget, vi spekulerer over.

Til kampen i Parken er blandt andet to af de rutinerede kræfter, Tim Sparv og anfører Kristian Bach Bak ude med karantæne. Det betyder at andre spillere skal varetage nogle af de opgaver, som de to spillerne normalt tager sig af. Pione Sisto er dog ikke nervøs for de to spilleres fravær, og han tror på, at andre spillere vil tage over.

- Det er to vigtige spillere, og de betyder meget for holdet. Men vi har tidligere set, at når vi har manglet nogle, så har andre grebet chancen. Det lægger selvfølgelig lidt ekstra pres på os andre, men alle spillere er forskellige, og jeg tror helt sikkert, at alle dem som kommer til at spille, vil byde ind med deres kvaliteter, fortæller kantspilleren.

Sæsonen sidste kamp fløjtes i gang klokken 19.00 i Parken på søndag. Også Francis Dickoh er karantæneramt efter udvisningen imod Esbjerg i pokalturneringen torsdag aften.

Foto: FCM Foto