20.12.2014, 11:30 | Af: Administrator

Skoleelever hjælper flygtninge med FCM-tøj

Nye bolde, støvler, mål og meget andet er afleveret til Herning Asylcenter. En flok skoleelever fra Lind står bag indsamlingen.

Der var ikke langt fra ord til handling, da fem elever fra Lind Skole skulle finde på, hvad de skulle lave i skolens feature uge.

For da deres lærer fortalte, at han havde set, at flygtningene på Asylcenter Herning på H P Hansens Vej manglede både mål og støvler, når de spillede fodbold, fik drengene hurtigt en ide.

- Så tænkte vi, at vi kunne samle ind til dem i vores feature uge, fortæller 12-årige Simon Jensen fra 6. a på Lind Skole.

En indsamling blev sat i værk til fordel for asylcentret med håbet om at  hjælpe dem til at glemme deres svære situation, mens de i stedet nyder glæden ved boldspillet, som drengene selv gør.

Blandt andre fik FC Midtjylland en henvendelse fra drengene. Har I noget, I kan undvære. Cirka sådan lød budskabet fra skoleeleverne, og ulvenes materialemand Jørn Kjær var ikke sen til at finde artikler, som klubben kunne støtte med.

- Vi ringede til Herning Kommune og spurgte, om vi måtte sætte mål op på området, og det måtte vi gerne. Og så har vi også kontaktet KLG og FC Midtjylland, forklarer Simon Jensen.

Fem mand har eleverne fra Lind været i gruppen, og de er enige om, at det har været en god oplevelse at hjælpe andre.

- Det er synd for dem, fordi de fryser her til vinter, når de spiller fodbold. Vi har det godt i Danmark, og vi håber, at de kan have det ligesom os, lyder det fra eleverne, som har indsamlet bolde, kegler, overtrækstrøjer, mål, fodboldstøvler, sko og tøj til centret.

Dermed kan de fem elever god på juleferie med en ekstra god fornemmelse i kroppen.

Billedtekst: Drengene fra Lind Skole fra venstre Kasper Damsgaard, Simon Jensen, Mathias Merrild Nielsen, Jonas Damsgaard og Malthe Kristensen overrækker her dele af deres indsamling til repræsentanter fra Herning Asylcenter.