31.12.2014, 12:18 | Af: Administrator

Sviatchenko: Blevet fem år ældre på et år

Den talentfulde forsvarsspiller har haft et skadesplaget 2014, men ser nu frem mod forårssæsonen og premieren mod OB.

- Mit år har været en stor mental prøvelse. Måske den sværeste jeg endnu har oplevet.

Sådan opsummerer Erik Sviatchenkosin officielle facebookside det år, som om lidt går på hæld.

Fodboldåret blev ellers skudt i gang med en stærkt spillende Erik Sviatchenko i Odense, hvor han for første gang som senior bar anførerbindet for den klub, han kom til allerede som 14-årig.

- At få lov at være anfører for ynglingeholdet i mine ungdomsår er en stor ting, men at skulle gå forrest for seniorholdet overgår det hele, skriver Erik Sviatchenko.

- Ugen efter skulle vi spille i Parken mod FCK - en kamp som mange har udnævnt til at være manddomsprøven for os fra Heden. Vi vandt 5-1 og skrev historie. Jeg åbnede ballet med min 1-0 scoring, og derfra følte jeg intet kunne stoppe mig eller holdet.

Men det kunne det. For midterforsvareren blev ankelskadet i kampen, og det sendte ham på sidelinjen.

- Det var hårdt at sidde udenfor, også selvom jeg har prøvet meget som ung spiller i form af op og nedture, så var denne tid svær. Jeg fulgte holdet helt tæt og var en del af det hele, selvom jeg ikke skulle snøre mine fodboldstøvler og gå på banen. Mit job var at iføre mig løbesko og lave dødkedelige omend strengt nødvendige øvelser i styrkelokalet, fortæller Sviatchenko videre på facebooksiden.

Ankelskadet sendte ham seks uger til Amsterdam i sommerferien, hvor den hver dag stod på hård genoptræning. Med et mål for øje. At få comeback for ulvene. Og det kan meget vel blive i forårspremieren mod OB den 23. februar på hjemmebane.

- Vi vil gå fra at være gode til at være fremragende. Vi vil gå fra at undgå til at opnå. Jeg har kæmpet hårdt i ferien på at blive min skade kvit, og jeg er sikker på, at jeg er klar til den 23. februar, lyder det videre fra Sviatchenko, som også fortæller, at årets mange oplevelser har givet ham meget i rygsækken.

- Jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg er blevet fem år ældre på et år. At skulle forholde sig til så mange ting og stadig være klar på at præstere, var en spændende og stor udfordring, noterer midterforsvareren sig i et år, hvor anførerbindet også var på overarmen i kampene mod FC Vestsjælland og Hobro.

Læs hele Erik Sviatchenkos nytårshilsen på hans facebookside her.