17.12.2014, 12:19 | Af: Administrator

Teknisk stærk spiller på Akademiet

Han har spillet i to samarbejdsklubber, inden turen gik til FCM Elitefodboldskole i Herning. Nu har Jonathan Plagborg Christensen fået en plads på fodboldakademiet i Ikast.

Med en far som fodboldtræner var det nærliggende også selv at prøve kræfter med spillet. Og det valgte Jonathan Plagborg Christensen da også. For mens faren stod og dirigerede tropperne fra sidelinjen løb den fire-årige Jonathan rundt og legede med bolden.

- Jeg var med ude at se hans kampe, og så kunne jeg spille med ham i pausen og efter kampene, husker Jonathan Plagborg Christensen, som blev meldt ind i samarbejdsklubben Billund IF, så snart han var gammel nok.

Faren Jens Schønemann var i begyndelsen træner for Jonathan og resten af de fodboldglade drenge i Billund. Siden har udviklingen taget fart for offensivspilleren, der inden han fik en plads på FCM Elitefodboldskole var en tur forbi samarbejdsklubben Grinsted GIF, hvor træner Kris Skriver Jensen var en vigtig brik i udviklingen.

- Min største styrke som fodboldspiller er mit tekniske niveau. Jeg er ikke den største spiller, så derfor har det altid været vigtig for mig, at jeg var teknisk dygtig, forklarer den 15-årige spiller, der primært huserer på den offensive midtbane eller på kanterne.

Stor fodboldoplevelse i England
Store fodboldoplevelser har der allerede været flere af, og CV'et byder blandt andet på sejr i Brøndby Elite Cup og kampe mod engelske giganter som Tottenham og West Ham.

- Det var stort, da vi kom ud til Tottenhams nye træningsanlæg. Og det var fedt at spille mod dem. Man ser deres førstehold hver uge i Premier League, så det var fedt at møde deres ungdomshold. De var ikke meget bedre end os, og vi kæmpede virkelig for det i den kamp, husker Jonathan Plagborg Christensen, der sammen med resten af holdet kunne glæde sig over en sejr på 4-3.

Og måske venter der flere store kampe mod europæiske tophold. I hvert fald lever drømmen om en professional kontrakt.

- Drømmen er helt klart at blive professional fodboldspiller. Jeg har spillet fodbold hele mit liv, og det er det, jeg har kæmpet for, siger Jonathan Plagborg Christensen.

Derfor er han også glad for, at han i første omgang har fået en et-årig akademiaftale med FC Midtjylland.

- Det betyder rigtig meget. For at jeg skal nå mit mål, skal der være en mellemvej, og der er Akademiet en god mellemvej for mig. Jeg har spillet i FC Midtjylland i næsten tre år, så det var naturligt for mig at fortsætte på Akademiet. Jeg kender spillestilen, og Akademiet er blandt de bedste akademier i landet, så jeg er sikret god udvikling, siger Jonathan Plagborg Christensen.

Kræver hårdt arbejde
Han har allerede været i gang på Akademiet i et halvt år.

- Det har været utroligt spændende. Vi træner med dem, der er et år ældre, og man lærer meget af dem. Det har selvfølgelig været hårdt til tider, men det er sjovt og dejligt at spille. Der er et kæmpe spring fra U15 til U17.

- På kortsigt er mit mål at få forlænget min kontrakt. Det kræver, at jeg arbejder hårdt, og at jeg kan holde mig skadesfri. Det er gået fint nok indtil videre, men det kan sagtens blive bedre. Jeg har været lidt plaget af en forstuvet fod, og jeg har haft lidt med knæet, siger Jonathan Plagborg Christensen, der, når tankerne får lov at flyve, drømmer om en plads på Real Madrids mandskab.

I FC Midtjylland ser man et spændende potentiale i den lille tekniker.

- Han er en teknisk velbegavet spiller, som har et godt første touch på bolden. Han har et lavt tyngdepunkt, som vi også ser ved Kristoffer Olsson. Samtidig er Jonathan spilintelligent og offensiv stærkt, siger Søren Bjerg, der er en del af trænerteamet på ulvenes U17-hold.

- Jonathan skal lægge på rent fysisk, og så skal højrebenet udvikles, siger Bjerg.

Akademichef Flemming Broe har set en god udvikling hos det unge talent.

- Jonathan har udviklet sig godt, og han er modnet meget og blevet mere og mere bevidst om, hvad der skal til for at tage næste step. Så for ham handler det om fortsat at arbejde hårdt og udvikle sig på nogle af de parametre, vi har fokus på, siger Flemming Broe.