04.12.2014, 12:12 | Af: Administrator

U19 drager på eventyr i Argentina

Fremmede modstandere, højere temperature og en kæmpe oplevelse venter for FC Midtjylland U19-hold i den kommende tid. Holdet drager nemlig til Argentina fredag for at deltage i TORNEO INTERNACIONAL ’CENTENARIO GRANATE’. 

FC Midtjyllands U19-ligahold har haft et flot efterår, hvor holdet har høstet mange sejre og scoret mange mål. Kun FC Nordsjælland har kunnet følge med i toppen af rækken, hvor Farum-holdet overvintrer på førstepladsen med ulvene lige i hælene.

Nu er det tid til nye udfordringer for den talentfulde trup. Holdet drager nemlig fredag eftermiddag til en af verdens største fodboldnationer, Argentina. Her skal holdet deltage i turneringen ’Centenario Granate’ sammen med 15 andre hold. Turneringen afholdes i forbindelse med Club Atletico Lanus' 100 års jubilæum. 

Den endelige turneringsplan er endnu ikke offentliggjort, men der venter med garanti en stor fodboldmæssig og kulturel oplevelse for talenterne. Cheftræner Kenneth Andersen fortæller, at der venter nogle store udfordringer både på- og uden for banen for de 18 mand, som drager afsted til Argentina.

- Selvfølgelig glæder vi os helt vildt til at komme afsted. Vi aner ikke, hvad det er, vi skal over til. Spillestilen, omgivelserne, dommerne – det hele er nyt for os, og det bliver spændende at prøve. Vores mål er selvfølgelig at nå så langt som overhovedet muligt i turneringen, fortæller Kenneth Andersen.

Cheftræneren erkender, at man ikke kender meget til modstandernes niveau i turneringen. Han tror dog på, at holdet kan levere varen, på trods af langt til Danmark og de normale rammer i U19-ligaen. Kvaliteten i holdet er nemlig høj.

- VI har en stærk trup, hvor vi har mange dygtige, afgørende fodboldspillere. Vi skal spille fem kampe på kort tid, lige meget hvor langt vi når. Det betyder, at vi selvfølgelig skal dosere spilletiden og ressourcerne klogt på de 18 spillere, vi har til rådighed, siger Andersen.

Svært at forberede sig på modstanden

Også på spillersiden er der stor glæde over muligheden for at spille en turnering i Sydamerika. En af de største profiler for holdet har i denne sæson været Mikkel Duelund. Topscoreren i U19-ligaen mener, at udfordringen for holdet ligger i, at man ikke ved meget om forholdene.

- Vi kender ikke vores modstandere, hverken ved navn eller kunnen. Vi kan møde både små tekniske hold, store fysisk stærke hold eller noget helt tredje. Vi fik en smagsprøve i sommer til en turnering i Italien, hvor vi mødte hold fra Sydamerika, men det er så også det, siger Mikkel Duelund.

- Vi skal spille som vi plejer og holde fast i de aftaler, som vi har lavet sammen. Når vi ikke kender modstanderne, så må vi selv forberede os så godt som muligt. Det kan selvfølgelig være svært, når vi ikke ved, hvad der venter, men vi vil præstere så godt som overhovedet muligt.

Offensivspilleren har i dette efterår fået sin førsteholdsdebut i FC Midtjylland, og generelt fået en duft af Superligafodbold. Han mener dog ikke, at det betyder, at han har noget særligt at bevise i turneringen. Hans rolle skal være den samme som hidtil.

- Jeg skal præstere på mit niveau, ligesom resten af holdet skal. Jeg vil selvfølgelig gerne være en afgørende spiller, og det passer min position på banen også til. Men det handler om, at holdet kommer til at fungere, og så betyder det mindre, hvem der scorer målene, siger Duelund, som ikke bekymrer sig om, at turneringen kan være et udstillingsvindue for spillerne.

- Jeg ser det som en fodboldmæssig og kulturel oplevelse og udfordring. Vi er langt væk fra Europa, og selvom der selvfølgelig vil være klubber, som kigger på os, så er det slet ikke et tema. Vi vil bare gerne nå langt i turneringen, fortæller Mikkel Duelund.

Kampprogrammet vil blive offentligt på hjemmesiden, så snart det er tilgængeligt. FC Midtjylland spiller første puljekamp mandag. Herefter venter yderligere to puljekamp, inden holdene spiller semifinaler og finale og bronzekamp i henholdsvis A, B, C og D slutspillet.

Truppen til Argentina:

Rasmus Bach
Jeppe Solgaard
Malte Kiilerich Hansen
Rasmus Lauritsen
Mikkel Frankoch
Jonas Gemmer
Mikkel Duelund
Rasmus Nissen
Alexander Munksgaard
Babajide David
Anders Hagelskjær
Razak Adebayo Odeyemi
Oliver Ottesen
Gloire Rutikanga
Simon Sterring
Andreas Murbeck
Mads Døhr Thychosen
Jákup Thomsen

Ledere:

Cheftræner: Kenneth Andersen
Assistenttræner: Erling Lindegaard
Assistenttræner: Svend Graversen
Holdleder: Jens Erik Johnsen