09.12.2014, 14:00 | Af: Administrator

U19 i Argentina: 7-0-sejr i åbningskampen

FC Midtjyllands talentfulde U19-hold fik en fornem start på turneringen i Argentina. Holdet slog nemlig den argentinske modstander med hele 7-0. dagen derpå er der tid til både kultur og restitution. 

FCM’s U19-mandskab er draget ud i verden på noget af en oplevelse. Holdet deltager i en turnering i den Argentinske by Lanus. Det er en forstad til hovedstaden Buenos Aires.

Mandag sparkede midtjyderne sig ind i turneringen, da holdet mødte Club Deportivo Español fra Argentina. Og lad det være sagt fra start: FCM’erne fik en vaskeægte drømmestart. Det blev nemlig til en storsejr på 7-0 over gruppens formodet svageste modstander.

16 ud af 18 spillere kom i kamp i åbningssejren, hvor målmand Oliver Ottesen og Razak Adebayo Odeyemi ikke blev brugt. De midtjyske mål blev scoret af Simon Sterring, Mikkel Duelund (2), Babajide David (2), Mads Døhr Thychosen og Alexander Munksgaard.

- Vi spiller faktisk en rigtig flot kamp, hvor vi får lavet en masse flotte mål. Det var gruppens svageste hold, men jeg synes også, at vi gør dem dårligere, fordi vi gør tingene rigtigt. Det var dejligt at komme så godt i gang, og så får vi formentlig hårdere modstand i de kommende kampe, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

- Vi fik tid til at se vores to kommende modstanderne i deres indbyrdes kamp. Det er to hold, som er klart stærkere end gårsdagens modstander, og vi skal derfor forberede os på, at vi vil blive matchet hårdere i både tempo og fysik.

Tirsdag har spillerne fået tid til at lave nogle lektier, inden det blev til en restitutionstræning om formiddagen. I eftermiddag skal spillerne en tur ind til Buenos Aires, som ligger ca. 20 kilometer fra det akademi, hvor holdet bor.

Derudover skal spillerne bruge tiden på at slappe af og komme sig ovenpå mandagens åbningskamp. Da der er ca. 30 grader varmt i Argentina, skal spillerne spare på ressourcerne, da der allerede onsdag er kamp igen.

De to øvrige hold i puljen spillede 0-0 i deres kamp. Umiddelbart et fint resultat for midtjyderne, som onsdag møder Club Atletico Victoriano Arenas fra Argentina i den anden puljekamp. Cheftræneren vil forberede sit hold på en kamp med mange dueller.

- Det vi har set hernede har vist, at holdene gerne vil spille en masse duelspil. De går virkelig til den, og dommerne tillader også, at man bruger fysik. Niveauet iblandt dommerne har dog set godt ud, så vi skal bare fokusere på vores egne styrker, siger Kenneth Andersen.

- Vi håber, at vi kan komme til at spille med dem og undgå at komme til at slås for meget. Holdene hernede har en tendens til at strække sig lidt, så vi skal finde rummende imellem deres kæder. Vi viste i den første kamp, at vi har været gode til at tilpasse os varmen, spillestilen og forholdene.  Det håber vi på, at vi kan bygge videre på i næste kampe.

Kampen imod Club Atletico Victoriano spilles klokken 13.30 dansk tid. Holdopstilling følger på denne nyhed. Fredag venter puljens sidste kamp for ulvene, når man møder Daubio Futbol Club fra Uruguay.