17.12.2014, 13:10 | Af: Administrator

U19-træner: Tager meget med os hjem

Kenneth Andersen jubler over tredjepladsen i turneringen i Argentina. Han mener at holdet har spillet en flot gang fodbold, og at man kan tage meget læring med sig videre. Han roser desuden spillerne for en stærk tilgang til tingene. 

FC Midtjyllands U19-mandskab afsluttede tirsdag aften en flot turnering i Argentina, da holdet slog paraguayanske Olympia i kampen om bronzemedaljerne. En komfortabel 4-0-sejr blev det til, og det var derfor med et stort smil på læben, at holdet afrundede turneringen.

Forinden bronzekampen gik midtjyderne igennem fire kampe, hvor det ikke blev til et eneste reelt nederlag i åbent spil. Første kamp blev vundet med 7-0 over Club Deportivo Español fra Argentina. Hernæst spillede holdet uafgjort 2-2 imod endnu et argentinsk hold, nemlig Club Ateltico Victoriano Arenas.

I den sidste gruppekamp skulle holdet så møde Dabunio Futbol Club fra Uruguay, hvor FCM med endnu en 2-2-kamp sikrede sig gruppesejren og semifinalepladsen. Her skulle man op imod et hold fra den bedste brasilianske liga, Criciuma.

Holdet havde mulighederne for at komme i finalen, da man i straffesparkskonkurrencen kunne have afgjort tingene. Sådan gik det godt ikke, og brasilianerne tog derfor finalepladsen. Det betød, at FC Midtjylland skulle spille bronzekamp i aftes, som holdet som bekendt vandt i overlegen stil.

Cheftræner Kenneth Andersen er tilfreds med den flotte tredjeplads, selvom holdet var tæt på finalepladsen. Han glæder sig over de mange indtryk og udfordringer, som drengene har prøvet kræfter med på deres Argentina-tur.

- Det har helt sikkert været en succes at være med. Vi har leveret flotte præstationer, og bortset fra den første kamp, hvor der var klasseforskel, så har vi fået fire gode kampe. De har været meget forskellige, og stilarterne har været alt fra det hårde uruguayanske spil til den brasilianske stil. Niveauet på holdene har været højt, så vi kan tage meget med os hjem til Danmark, siger Kenneth Andersen.

- Samtidig har vi fået en stor kulturel oplevelse udenfor banen. Vi har set de store kontraster, som findes i denne del af verden. Det har helt sikkert været en oplevelse for os alle. Maden, mentaliteten og indstillingen til tingene er bare anderledes.

Cheftræneren mener, at alle omkring holdet har ydet en stor indsats for at få tingene til at fungere. Både iblandt spillerne og lederne på holdet, har han oplevet en stor energi og vilje til at ofre sig for hinanden.

- Tingene har fungeret upåklageligt. Fra holdleder, Jens Erik, som har sørget for alle de praktiske ting omkring holdet, til fysioterapeut, Andreas, som har sørget for, at alle 18 mand faktisk var spilleklar til den femte kamp. Samtidig har vi trænere haft en god forståelse af hinanden, og vi har kunnet supplere hinanden godt, fortæller Andersen.

- Og så fortjener spillerne selvfølgelig en kæmpe ros. De har haft en fornem tilgang til tingene, og de har vist hvilken kvalitet, de rummer.

Tirsdag aften var der præmieoverrækkelse til holdene, og onsdag skal holdet en tur udenfor byen, hvor de vil få mulighed for at opleve naturen omkring Buenos Aires. Torsdag klokken 18.00 dansk tid vender hele gruppen igen snuden mod Danmark, så de kan nå hjem og fejre jul med deres familier.