12.12.2014, 19:26 | Af: Administrator

Uafgjort i overtiden: U19 må vente i spænding

U19-holdet spillede endnu en gang 2-2 i puljens sidste kamp i Argentina. Det betyder, at holdet er sikre på at blive minimum nummer to i puljen. Man afventer nu gruppens anden kamp, hvor man er afhængige af at resultatet flasker sig.

FC Midtjylland U19-mandskab havde inden gruppens sidste kamp fire point for to kampe. Det betød, at en sejr ville være nok til at vinde gruppen. Det var ualmindelig tæt på at lykkes, men en udligning i de døende sekunder, betyder at holdet nu er afhængigt af et andet resultat.

Dagens modstander, Danubio Futbol Club, gik ind til kampen med en voldsom fysik og kontant spil. Uruguayanerne kom hurtigt foran i kampen, da man allerede efter fire minutter bragte sig foran efter en standardsituation. Et område som midtjyderne inden kampen ellers havde haft stor fokus på.

Resten af halvlegen forløb med lange bolde og mange dueller, og FCM-holdet havde svært ved at skabe åbne chancer i de første 45 minutter. En stor udfordring for spillerne, som for alvor mødte modgang i kampens indledning. I pausen blev drengene enige om at gribe tingene anderledes an.

- Det bliver for meget på deres præmisser i første halvleg, så vi taler om i pausen, at vi skal fortsætte den gode fight men spille lidt anderledes. Vi skifter derfor til en 3-5-2-opstilling, hvor vi skal have flere folk med frem og hjælpe Razak i angrebet, fortæller Kenneth Andersen.

Anden halvleg blev en både underholdende og dramatisk affære. Midtjyderne udlignede efter 56 minutter, da et langt indkast fra Anders Hagelskjær blev forlænget af Rasmus Lauritsen. Bolden havnede ved Babajide David som resolut sparkede udligningen i kassen.

Så gik det pludselig stærkt, og FCM’erne kom også foran, da Anders Hagelskjær efter lidt klumpspil afdriblede et par modstandere og prikkede bolden i kassen. 2-1 og på daværende tidspunkt var midtjyderne pludselig sikre på at vinde puljen.

Herefter udviklede kampen sig i en noget dramatisk retning, i det Danubio-holdet tog yderst kontante og ufine midler i brug. FC Midtjylland-spillerne oplevede på flere måder ubehagelige episoder på banen, hvor uruguayanerne forsøgte at kyse de danske drenge.

Ulvene holdt dog stand, lige indtil kampen døende sekunder hvor udligningen faldt. Resultatet blev derfor 2-2, og det betyder at midtjyderne skal afvente gruppens anden kamp for at vide, om man går videre til A-finalespillet.

Efter kampen var det en meget skuffet cheftræner, som satte ord på kampens afsluttende fase.

- Vi løfter os gevaldigt i anden halvleg, og drengene skal have kæmpe ros for deres indstilling og fightervilje. Vores modstandere tyede til mærkværdige midler, og kampens unge dommer mistede totalt kontrollen over kampen. Alligevel var vi sekunder fra at vinde kampen 2-1, siger cheftræneren.

- Det er så synd for drengene, som langt hen ad vejen ydede en stærk indsats. De hælder massevis af lange bolde op til sidst, og så kan der opstå tilfældigheder. Det gjorde der desværre, da de udlignede fem minutter inde i overtiden. Nu må vi bare afvente resultatet af den anden kamp. 

Den anden kamp i puljen spilles klokken 22.00 dansk tid. Club Atletico Victoriano Arenas skal vinde kampen 8-0 for at overhale midtjyderne. Vinder holdet med syv mål eller færre, vil det sikre FCM’erne gruppesejren og avancement til A-spillet. Holdet er dog uanset hvad sikret en plads blandt de otte bedste hold.

Hjemmesiden vil opdatere om udfaldet af kampen.

Kampfakta:

FC Midtjylland – Danubio Futbol Club 2-2 (0-1)

4’ 0-1 Danubio
56’ 1-1 Babajide David
70’ 2-1 Anders Hagelskjær
90+5’ 2-2 Danubio

FCM start-11:  Rasmus BachAlexander MunksgaardRasmus LauritsenMalte Kiilerich Hansen(45’Babajide David), Anders Hagelskjær(83’Jeppe Solgaard), Gloire Rutikanga,Jonas GemmerMikkel DuelundRasmus NissenMads Døhr Thychosen(82’Mikkel Frankoch), Razak Adebayo Odeyemi(77’Simon Sterring).