13.02.2014, 10:05 | Af: Administrator

Bolde og bøger går hånd i hånd

Selv om nyslået grønt græs og pumpede bolde er fristende, så skal lektierne også passes på træningslejren i Portugal.

FC Midtjylland har ni akademispillere med på træningslejren i Portugal. Og selv om der er stor fokus fodbolden hver dag, så skal skolen også passes. Derfor har akademidrengene lektiecafe flere aftener på træningslejren, hvor støvlerne er pakket ned og bøgerne fundet frem.

- En akademiuddannelse i FC Midtjylland består ikke kun af en fodbolduddannelse. Den går hånd i hånd med en ungdomsuddannelse, så vi sikrer, at alle bliver bedst muligt rustet til en dag efter fodbolden, siger Jimmy Laursen, der er skoleansvarlig i FC Midtjylland.

Men selv om skolen prioriteres højt på Akademiet, så kan det ikke helt undgås, at spillerne i perioder er fraværende, når de er med landsholdet eller på udlandsture med klubben.

- Vi tager skolegangen meget seriøs, og at vi forsøger at kompensere for deres skolefravær så meget, det er os muligt. Det sker for eksempel i form af lektiecafeer i hverdagen på Akademiet samt lektielæsning på træningslejren, forklarer Jimmy Laursen, der roser det gode samarbejde mellem FC Midtjylland og skolesystemet i Ikast.

Unikt samarbejde

- Vi har et unikt samarbejde med skolesystemet i Ikast og kan ikke rose skolerne nok for den måde, de imødekommer mange af vores ønsker på. Men det kan altså kun lade sig gøre, hvis FCM og akademieleverne er parate til at yde den anden vej også. Det er en forpligtigelse, vi føler, vi har over for de mange lærere på skolerne, der i dagligdagen hjælper vores drenge med deres studier.

En af dem, der nyder godt af det gode samarbejde, er Mikkel Duelund, der til dagligt spiller U17-fodbold i FC Midtjylland og går på HF på Ikast-Brande Gymnasium.

- Det er godt, så vi kan følge med derhjemme. Vi har nogle afleveringer, som skal laves, og det er vigtigt at være med. Det er vigtigt, at vi også har mulighed for at passe skolen, og der er lektiecafeen en stor hjælp. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville få det lavet, hvis ikke vi have lektiecafeer, siger 16-årige Mikkel Duelund, der er med på træningslejren i Portugal.

En af de spillere, der har taget turen fra Akademiet til ulvenes førstehold, er Frederik Møller, der i dag læser jura som fjernstudie på Syddansk Universitet. Og Jimmy Laursen ser gerne, at de unge spillere vælger at fortsætte med at kombinere studie og skudtræning efter ungdomsuddannelsen.

- Vi appellerer til vores unge spillere om at fortsætte med at dygtiggøre sig bogligt, når de har færdiggjort deres gymnasiale uddannelse - også selv om de ender med at få fuldtidskontrakter i FC Midtjylland. Frederik Møller er et rigtigt godt eksempel på en, der har formået at kombinere en videregående uddannelse og fodbold på topniveau, siger Jimmy Laursen.

Alle ni akademispillere, som er med på træningslejren, er i gang med en ungdomsuddannelse ved siden af fodbolden, og selv om kammeraterne derhjemme i denne uge holder vinterferie, så bliver der altså arbejdet hård på både fodboldbane og skolebænk i Portugal for talenterne.