25.02.2014, 14:30 | Af: Administrator

Lössl: Vildt stolt

- Jeg er helt vildt glad og stolt. Det er så fedt at få lov til at være med, siger FCM-keeperen om landsholdsudtagelsen.

Landstræner Morten Olsen havde hele tre FC Midtjylland-spillere på sin blok, da han i dag udtog sin landsholdstrup til kampen på Wembley mod England på onsdag i næste uge.

Blandt de spillere var Jonas Lössl, der har 22 ungdomslandskampe på CV'et, men fortsat har sin A-landsholdsdebut til gode, selv om han flere gange har været inde omkring landsholdet på seniorniveau.

- Jeg er helt vildt glad og stolt. Det er så fedt at få lov til at være med. Det er første gang, jeg er udtaget, uden det har været begrundet i skader, siger Jonas Lössl, der samtidig glæder sig over, at både Juelsgård, Duncan og hans tidligere holdkammerat Danny Olsen er udtaget.

- Det er et skulderklap at være blevet udtaget. Det giver endnu mere motivation til at arbejde videre, og det er tegn på, at jeg arbejder i den rigtige retning. Jeg skal bruge turen på at suge til mig. Det er to rigtig god målmænd, som også er udtaget, og en dygtig målmandstræner, så jeg håber, jeg kan lægge i posen, siger FCM-keeperen.

Jonas Lössl var i efteråret den målmand i Superligaen, som præsterede flest clean sheets. Seks styks blev det til, og FCM-defensiven var samtidig den, der lukkede bedst af i efterårssæsonen.

- Holdet har gjort det godt, og jeg er en del af en fantastisk defensiv, hvor vi har fået nogle gode aftaler op at køre. Vi stoler 100 procent på hinanden, og når vi gør det, så præsterer vi også individuelt, fortæller Lössl, som også har arbejdet med ting uden for fodboldbanen for at blive endnu skarpere mellem stængerne.

- Jeg har arbejdet hårdt og trænet ekstra, og så har jeg søgt nogle andre aspekter i fodbolden i det, jeg har brugt vores mentaltræner og haft fokus på min kost, siger Jonas Lössl, der i 2010 blev kåret til Årets U21-talent.

I 2010 blev det også for første gang til en udtagelse til A-landsholdet for Lössl, da han i efteråret sad på bænken i kvalifikationskampen mod Island, mens han i den efterfølgende udekamp mod Portugal sad på tribunen. Derudover har FCM-keeperen været indkaldt som back up i efteråret 2011 og efteråret 2013, da landsholdet spillede i henholdsvis Esbjerg og Herning.