07.02.2014, 18:52 | Af: Administrator

Nederlag til Breidablik

Paul Onuachu udlignede til 1-1 mod islandske Breidablik, men et ungt FCM-mandskab måtte se sig besejret med 2-1.

Mens der længe var tvivl om aftenens resultatet mellem FC Midtjylland og islandske Breidablik, så var der efter kampens fjerde minut ikke længere tvivl om kampens detalje. Den løb Femi og Jakob Haugaard med i fællesskab.

Oluwafemi Ajilore, der lå på den defensive midtbane, testede nemlig sin egen keeper, da han sendte kuglen direkte mod eget mål med så tilpas meget højde på, at Haugaard på akrobatisk vis måtte afværge situationen med et hovedstød.

Ellers var det små med chancer i det første 45 minutter. Faktisk skulle man hen i første halvlegs absolut sidste sekund, før Breidablik fik sendt en afslutning af sted. Den blev til gengæld nærgående, da et frispark blev rettet af og tog overliggeren over mål.

Derimod var det et veloplagt FCM-mandskab, som havde bolden meget, uden det dog blev til de helt store chancer. I højre side viste Santiago Villafane og især Musefiu Ashiru gode takter, og det samme var tilfældet for kollegerne i venstre side, hvor blot 16-årige Kristian Dirks Riis havde fået chancen på venstre back bagved Sylvester Igboun på kanten.

Og netop Igboun kom frem til et par afslutninger, men rigtig tæt på kom han ikke. Tim Janssen fik til derimod en stor mulighed for at bringe ulvene foran, da han blev spillet fri i feltet, men hollænderen, der fik sit 2013 spoleret af skader, manglede skarphed i situationen.

Den viste Breidablik til gengæld på deres første chance, da de efter godt opspil i venstresiden fik kombineret sig ind i feltet, hvor Arni Vilhjalsson gjorde arbejdet færdigt. Under et minut senere fik indskiftede Paul Onuachu mulighed for at bringe balance i regnskabet, men den store angriber misbrugte sin store hovedstødschance.

Det gjorde han dog ikke minuttet senere, da Jonas Gemmer smækkede et frispark ind i hovedet på ham, og så kunne han fortjent sende en udligning i kassen. Det var dog en kort midtjyske glæde, for blot syv minutter senere bragte islændingene sig igen foran.

Ulvene, der foruden Kristian Dirks Riis også begyndte med Jonas Gemmer og Mikkel Frankoch fra Akademiet, mens Razak og Simon Sterring blev sendt på banen i anden halvleg, pressede hårdt på mod slutningen af kampen, hvor der flere gange var optræk til chancer, men udligningen kom aldrig, og derfor kunne Breidablik med den tidligere Brøndby-anfører Stefan Gislason som styrmand i midterforsvaret, række armene i vejret efter de fem minutter tillægstid.

FC Midtjylland spiller sin sidste kamp i Atlantic Cup på tirsdag, hvor modstanderen er russiske Sparta Moskva.

Kampfacts
FC Midtjylland - Breidablik 1-2 (0-0)
0-1 Arni Vilhjalsson 50'
1-1 Paul Onuachu 52'
1-2 Elfar Adalsteinsson 59'

Start-11: Jakob Haugaard, Santiago Villafane, Kolja Afriyie (46' Francis Dickoh), Sonni Nattestad, Kristian Dirks Riis (88' Simon Sterring) Oluwafemi Ajilore (63' Razak Adebayo Odeyemi), Jonas Gemmer, Mikkel Frankoch ( 73' Frank Kristensen), Sylvester Igboun, Musefiu Ashiru, Tim Janssen (46' Paul Onuachu).