19.02.2014, 23:03 | Af: Administrator

Talenterne slog rivaler

FC Midtjylland U17 og U19 stod her til aften over for lokalrivalerne fra Viborg FF i to træningsopgør der begge blev vundet.

De unge ulve besejrede Viborg FF i begge aftenens træningskampe på Wunderelf Arena. U17-holdet kvalte hurtigt spændingen i deres opgør, og kunne gå fra banen med en sejr på 3-1. U19-kampen var en anelse mere tæt, men ligeledes med FC Midtjylland som vinder med resultatet 4-2.

U17
Der blev afprøvet en række nye spillere i U17-opgøret. Thomas Sørensen og Emil Hansen fra HIK samt Christoffer Staack fra IFS var blevet tildelt en plads i startopstillingen, og førstnævnte kvitterede med et flot langskudsmål fra 30 meter til stillingen 2-0.

De sortblusede spillede en flot første halvleg, og forud for det flotte langskudsmål havde Mads Friis headet bolden ind til 1-0 på et indlæg. Uret havde ikke rundet den første halve time, før Jákup Thomsen på en aflevering bagud i feltet scorede til 3-0. Det var en mavepuster for gæsterne, og scoringen dræbte spændingen i opgøret.

Kampen faldt i niveau i anden halvleg. Hjemmeholdet mistede aldrig kontrollen, men spillet blev uroligt og præget af mange udskiftninger. Et kvarter før tid fik gæsterne reduceret på et skud fra distancen til kampens resultat 3-1. Cheftræner Svend Graversen var godt tilfreds.

- Vi prøver ikke nogen store taktiske tiltag af i dag. Derimod får vi nogle gode meter i benene og får afprøvet nogle lånte spillere, der leverer gode indsatser. Det var en fin præstation mod et hold, der vel at mærke fører Divisionen.

U19
FC Midtjylland U19 kom bagud i en meget lige første halvleg. Trods et skud på overliggeren og en stor mulighed på en standardsituation til ulvene, var det gæsterne fra Viborg der gik til halvleg i front.

- Viborg giver os god modstand i dag. De var hurtige på fødderne, satte nogle hurtige folk i scene og lagde et fint pres. Modsat spiller vi lidt for langsomt i starten med lidt for mange berøringer, og gør det svært for os selv. Men spillerne prøver nogle ting af, og det skal de have ros for. Det viser mod og man kan altid justere senere, lyder det fra cheftræner Kenneth Andersen.

Hjemmeholdet var anderledes dominerende i anden halvleg, og på ti minutter midt i halvlegen nettede de tre gange og vendte op og ned på kampens udfald. Jeppe Solgaard og David scorede begge på hovedstød og kort efter scorede David sit andet mål efter en flot solotur ind i banen fra højrekanten.

Med ti minutter igen fik de grønblusede reduceret, men håbet fik en kort levetid, da Razak Adebayo Odeyemi fem minutter efter blev sendt af sted af Martin Høgstad, og lukkede opgøret med en scoring til slutresultatet 4-2.

- Det var en meget blandet trup vi spillede med i dag. Både U17- og U19-spillere blev sendt i spil, og mange af dem spillede uvante positioner. Vi havde fokus på en række individuelle ting, og så vidt muligt sammensætte dem for holdet. Det lykkedes bedst i anden halvleg, slutter Kenneth Andersen.

Spillere i kamp:

U17 start-11: Oliver Ottesen, Anders Hagelskjær, Nicolai Damkjær Madsen [U15], Christian Kold Jensen, Emil Hansen [HIK], Malte Jürgensen, Nikolaj Kirk, Thomas Sørensen [HIK], Christoffer Staack [IFS], Martin Høgstad, Mads Friis, Rasmus Møller Christiansen [IFS], Jákup Thomsen, Sebastian Hairing Lodahl

U19 start-11: Michael Ravn, Rasmus Nissen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Mikkel Adamsen, Jeppe Solgaard, Alexander Nicolajsen, Mark Borup [IFS], Simon Sterring, Sigurd Schøndorf, Anders Lund, David, Razak Adebayo Odeyemi, Anders Hagelskjær, Jákup Thomsen, Martin Høgstad