10.02.2014, 07:42 | Af: Administrator

To lokale nationaldebutanter

Det begyndte så smukt, men sluttede med en dukkert.

Det danske U16 landshold benytter vinterferien på at deltage i en UEFA turnering på engelsk grund. Søndag aften blev turneringen indledt mod nogle stærke belgiere og det var et dansk landshold med to lokale spillere i startopstillingen, idet både Nikolaj Kirk (Grønbjerg IF, Spjald IF, Vildbjerg SF) og Mads Vang (Thyborøn IF, Lemvig GF) var at finde blandt landstræner Per Holms foretrukne.

Og det begyndte rigtig godt for danskerne, der efter 21 min. bragte sig foran 1-0 ved Mathias Laursen fra AGF og blot 3 min. senere var det så Mark Brink Christensen fra Esbjerg FB, som fordoblede den danske føring, hvilket også var stillingen ved pausen.

Det blev efter 55 min. også til en dansk 3-0 føring, da Mark Brink Christensen endnu engang var på pletten og så skulle man tro, at sejren var hjemme, men sådan skulle det desværre ikke gå. Først reducerede Belgien på et straffespark og med 10 min. igen var stillingen, hverken 3-1 eller 3-2 til Danmark, men pludselig var udligningen til 3-3 en realitet.

3-3 blev også kampens resultat og dermed altså 1 point til hvert af holdene. I denne UEFA turnering sparkes der dog ved uafgjort slutfacit straffesparkskonkurrence om yderligere et point og desværre kunne man herefter konkludere, at comebacket fra Belgien blev fuldendt, da de hev sig sejrrigt ud af denne og dermed sikrede sig det ekstra point.

Ærgerligt for de danske drenge, men mon ikke at de to lokale knægte trods alt kan glæde sig over debuten i nationaldragten og nu kan de så se frem til de sidste to kampe i turneringen, hvor man tirsdag spiller mod de engelske værter og fredag slutter af mod Spanien.

Tillykke med U16 landsholdsdebuten til Mads Vang og Nikolaj Kirk.