22.02.2014, 20:55 | Af: Administrator

U-holdene viste atter gode takter

I kølvandet på sejrene over Viborg FF onsdag vandt FC Midtjylland U17 og U19 i dag over endnu en lokalrival i to træningskampe. Denne gang var Silkeborg IF offeret, og ungdomsholdene går dermed ubesejret gennem  ugens træningskampe.

Silkeborg IF var her til formiddag budt indenfor til to træningskampe i ungdomsregi. Præcis som i onsdags var de unge ulve dog meget lidt gæstfri, og sendte deres lokale gæster den korte tur hjem med to nederlag i bagagen. FC Midtjyllands U17 vandt deres opgør med et overbevisende 3-0 resultat, og U19 kørte en kontrolleret 1-0 sejr i hus.

U17:

FC Midtjylland U17 kom fint fra start og allerede efter tyve minutter bragte Jákup Thomsen hjemmeholdet i front. Silkeborg blev halvlegen igennem afholdt fra store chancer, og trodse flere gode muligheder til værterne, forblev stillingen 1-0 til pausen.

Anden halvleg blev en mere lige affære, men hvor silkeborgenserne i en længere periode etablerede et mindre spilovertag. Overtaget udmundende dog ikke i store chancer, og med ti minutter tilbage af opgøret bed ulven derfor fra sig i en omstilling, og fordoblede føringen i skikkelse af Mads Friis.

Scoringen berøvede gæsterne taktstokken, og kampens afslutning blev derfor på FC Midtjyllands præmisser. Kort før tid lukkede Jákup Thomsen kampen med sin anden scoring, og sendte Silkeborg IF U17 hjem med et nederlag på 3-0. Ulvenes cheftræner Svend Graversen var af samme grund godt tilfreds.

- Kampen i dag er mere lige end den i onsdags, og man kan mærke det er lidt tid siden vi har mødt et Liga-hold. Men vi står godt i mod og får mange i spil. Spillerne er naturligvis lidt trætte fra kampen onsdag, men den fysiske form er god og udviklingen ser ud til at være perfekt op mod sæsonstart.

U19:

I U19-opgøret var det Silkeborg IF der startede bedst. Ulvene havde en smule besvær med at etablere deres presspil i den indledende fase, men fik det løst som halvlegen skred frem. Langsomt blev FC Midtjylland mere dominerende og begyndte at producere chancer. Modsat havde gæsterne svært ved at tilspille sig chancer, selvom de var fint med spilmæssigt.

Et kvarter før pausen lykkedes det de sortblusede at bringe sig i front. Det var den dobbelte målscorer David fra kampen onsdag, der endnu engang var på pletten. Scoringen kom på flot forarbejde af Sigurd Schøndorf og Ramjavakar Yogathas.

Fra anden halvlegs start faldt niveauet for FC Midtjylland, men de mange boldtab og et tandløst pres blev ikke straffet af silkeborgensernes mandskab, og de formåede stadig at producere chancer. Hjemmeholdet genvandt kontrollen det sidste kvarter og sluttede kampen flot af til resultatet 1-0.

- Det er dejligt at se, hvordan vi stort set holder dem fra store chancer i dag. De har tilløb til nogle få, men ikke mere end det. Jeg så dog gerne, vi selv skabte lidt flere chancer. Men formen ser god ud, og alt i alt var det et fint resultat og flot at holde nullet, siger cheftræner Kenneth Andersen.

Trupperne:

U17

Oliver Ottesen, Malte Jürgensen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Alexander Nicolajsen, Martin Høgstad, Erik Braun, Jákup Thomsen, Simon Sterring, Anders Hagelskjær, Mikael Anderson, Sebastian Hairing Lodahl, Mads Friis, Christian Kold Jensen og Nicolai Damkjær [U15]

U19

Rasmus Bach, Rasmus Nissen, Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Jeppe Solgaard, Gloire Rutikanga, Mikkel Frankoch, Sigurd Schøndorf, David, Ramjavakar Yogathas, Razak Adebayo Odeyemi, Mark Borup [IFS], Mikkel Adamsen, Anders Lund og Simon Sterring