05.02.2014, 23:24 | Af: Administrator

Ulvene tabte til stærke tjekkere

André Rømer reducerede for ulvene, der måtte se sig slået med 2-1 i den første kamp ved Atlantic Cup.

Ulvene var på forhånd forberedt på, at det ville blive et svært opgør mod tjekkiske Slovan Liberec, og den forudsigelse viste sig at holde stik. Allerede inden stadionuret på det store Estadio Algarve havde rundet det første minut, havde tjekkerne sendt det første skud snert forbi stolpen.

Og i det hele startede tjekkerne, som i efteråret spillede sig videre fra gruppespillet i Europa League, opgøret meget aggressivt og lagde et tungt tryk på midtjyderne i kampens indledning. Morten 'Duncan' Rasmussen var dog ved at komme til at en god mulig efter fint oplæg fra André Rømer, men angriberne fik ikke ordentligt ramt på kuglen.

Det gjorde tjekkerne til gengæld nogle minutter senere, hvor Jonas Lössl måtte levere en fin redning for fortsat at holde buret rent. Nogle minutter senere var det så Erik Sviatchenko og Kristian Bach Bak, der hjalp til, da en bold blev afværget på stregen efter at have ramt stolpen.

Efter 33 minutter gik den dog ikke længere. Igen sendte Liberec kuglen på opstanderen, men denne gang var de selv hurtigst over returen og kunne sende den i nettet til 1-0. Forinden var Jakob Poulsen ellers kommet til en fornuftig afslutning fra kanten af feltet.

Et kvarter inde i anden halvleg fordoblede de tidligere tjekkiske mestre føringen. Jakob Poulsen fejlbedømte en bold lige foran det midtjyske felt, og det gav frit løb til tjekkernes Kevin Luckassen, der alene med Jonas Lössl sikkert udnyttet situationen.

Anden halvleg bød dog på flere gode FCM-aktioner, og holdet slog kapital af den gode periode med godt et kvarter tilbage af opgøret, da André Rømer var hurtig i opfattelsen og prikkede bolden forbi den tjekkiske keeper, så han kunne score i et tomt mål.

Ikke mange minutter senere opstod der en god mulighed til Morten 'Duncan' Rasmussen efter et fint indlæg fra Kristian Bak, mens FCM-topscoreren fik sendt sit hovedstød i favnen på Liberec-keeperen. Og selv om ulvene lagde pres på mod slutningen af kampen, så kom udligningen aldrig, og derfor måtte holdet gå fra banen med et 2-1-nederlag i åbningskampen i Atlantic Cup.

Bortset fra resultatet fik ulvene dog en noget nær perfekt træningskamp i benene, og derfor er der masse af lovende takter at tage med til på fredag, hvor islandske Breidablik er modstanderen i Atlantic Cup.

Kampfacts
FC Midtjylland - Slovan Liberec 1-2 (0-1)
0-1 Budnik Yevhen '33
0-2 Kevin Luckassen '59
1-2 André Rømer '73