28.03.2014, 07:47 | Af: Administrator

Banggaard: Godt samarbejde med Dickoh

Patrick Banggaard har fået ny makker i midterforsvaret, og det har betydet et større ansvar til den 19-årige forsvarsspiller.

FC Midtjylland har i sæsonen været kendetegnet ved en stærk defensiv, og det skyldes ikke mindst et stærkt samarbejde i midterforsvaret mellem Patrick Banggaard og Erik Sviatchenko.

Men sidstnævnte er ude med en skade, og det har betydet en ny makker til Patrick Banggaard. I de seneste tre kampe har det 19-årige forsvarstalent dannet midterduo med rutinerede Francis Dickoh, og det samarbejde er kommet fint fra land.  

LÆS OGSÅ: Ta' med til Randers

- Når der kommer en ny, skal man lige finde ind i samarbejdet, men jeg synes, det har fungeret godt. Vi har ikke givet mange chancer væk og heller ikke lukket mange mål ind. Francis gør det utrolig godt. Han glider bare ind i midterforsvaret, og jeg synes allerede, vi har en god forståelse for hinanden, siger Patrick Banggaard.

Den nye konstellation i midterforsvaret har betydet et større ansvar til Banggaard, der siden debuten mod AaB den 13. april sidste år har været i aktion for ulvene 27 gange.  

- Jeg var måske lidt mere i skyggen, da jeg spillede ved siden af Erik. Det var ham, der tog det helt store ansvar. Men i og med jeg efterhånden har spillet en del kampe, så skal jeg også tage mere ansvar, og det forsøger jeg på. Det er noget, man skal med tiden, og det finder jeg egentlig meget naturligt, siger Banggaard, der glæder sig over at være en del af Superligaens bedste defensiv.

FC MIDTJYLLAND - AAB LØRDAG D. 5/4 KL. 17.00 - KØB BILLETTER HER >>

- Det er klart, det giver selvtillid, at vi ved, vi står stærkt og ikke giver mange chancer væk. Jeg tror, det gælder for alle defensive spillere, at det betyder meget at være en del af det hold, som har lukket færrest mål ind, siger forsvarsspilleren, som giver hele holdet æren for den stærke midtjyske defensiv.

- Det er hele holdets fortjeneste. Vi arbejder som en helhed. Det er lige fra Morten Duncan oppe i front til os nede bagi.

Søndag eftermiddag skal Banggaard og co. så forsøge at lukke ned for Randers-offensiven, som har scoret 15 gange i 12 hjemmekampe i denne sæson, hvilket har resulteret i tre sejre og fire uafgjorte kampe.

- Det bliver et tæt opgør, hvor vi skal være klar fra start. Vi skal ud og presse dem og sidde på spillet, så vi kan styre kampen. Vi skal stå stærkt i vores pres og få skubbet op, så de ikke finder deres angribere i mellemrummet. Vi skal hele tiden stå tæt på dem og være hårde i duellerne, lyder recepten fra Banggaard.

Der er kick-off mod Randers på søndag klokken 14.00.