10.03.2014, 20:03 | Af: Administrator

Dobbelt-Duncan dukkede SønderjyskE

Med en scoring i slutningen af hver halvleg sikrede Morten Duncan 2-0 over SønderjyskE.

Med sejre til både AaB og F.C. København i weekenden skulle FC Midtjylland besejre SønderjyskE i mandagskampen, hvis forspringet på henholdsvis fem og otte point skulle fastholdes. Alt imens var der overlevelse på spil for udeholdet, der lå sidst i rækken.

Gæsterne stillede sig fra start langt tilbage på banen. Det tvang midtjyderne til at komme frem og skabe kampen, mens sønderjyderne så kunne leve på omstillinger.

Godt midtvejs i halvlegen fik SønderjyskE dog mod på mere. FCM’erne havde ikke set overbevisende ud hverken offensivt eller defensivt, og de lyseblå fik færten af muligheder og flyttede sig længere frem.

Pione Sistos gode oplæg til Morten ’Duncan’ Rasmussen tidligt i kampen blev dog snart fulgt op af flere tilløb til chancer. FCM kunne nemlig nu udnytte den ekstra plads i det offensive spil, og sønderjyderne havde svært ved at holde de vævre FCM-spillere. Det resulterede i flere frispark i gode positioner, og en klumpspilssituation som følge heraf kunne sagtens have kastet mål af sig. Også Jesper Juelsgård havde et farligt, direkte frispark, der sneg sig snert uden om stolpen.

I den anden ende kom Tommy Bechmann til en fremragende afslutning fra distancen, men Jonas Lössl diskede op med en lige så stærk redning. Sylvester Igboun bød ligeledes ind med en god afslutning, da han trak ind i banen og tvang Marin Skender til at give hjørne.

Og netop det hjørnespark skulle der til, for at kampen fik sin første scoring. Jakob Poulsen slog bolden ind til Duncan, der vandt sin duel i det lille felt, og så kunne FCM gå i omklædningsrummet med en pauseføring på 1-0.

Et tidligt gult kort til Izunna Uzochukwu fik trænerteamet til at pille ham ud i pausen, og i stedet bragte man tilbagevendte Petter Andersson i spil. Også Eyjolfur Hedinsson kom på banen, da han erstattede Pione Sisto efter en god time. Knægten fra Tjørring nåede at markere sig med en fornuftig aktion og afslutning på Marin Skender, før islændingen tog hans plads.

Ellers var det ikke et opgør, der bød på megen ophidselse i de sidste 45 minutter. Den bedste chance faldt til SønderjyskE's Hallgrimur Jonasson, der headede på oversiden af overliggeren efter 70 minutter. I den situation var både Jonas Lössl og FCM-defensiven til gengæld rigtigt heldige, for den islandske landsholdsspiller var meget alene i det midtjyske felt og burde nok have gjort det bedre.

Mod slut var det tydeligt på hjemmeholdet, at kampen ikke skulle lukkes – den skulle lukkes ned. FCM’erne stillede sig længere tilbage og fightede alt væk, som sønderjyderne smed i hovedet eller fødderne på dem.

Samtidig måtte gæsterne satse, hvis der skulle hentes et sent point til bundstriden. Det gav plads den anden vej, og den plads udnyttede Sylvester Igboun til at finde Morten ’Duncan’, hvor angriberen er farligst: helt inde foran kassen. I to omgange fik FCM’s topscorer passeret Marin Skender, og med kun tillægstiden tilbage var de tre point i hus.

FC Midtjylland vinder 2-0 over SønderjyskE, og midtjyderne fastholder dermed deres solide position på ligaens top.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 21: FC Midtjylland - SønderjyskE 2-0 (1-0)

43' 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen, 90' 2-0 Morten 'Duncan' Rasmussen

Advarsler: 5' Izunna Uzochukwu, 76' Petter Andersson (FCM) - 29' Bjørn Paulsen, 85' Adama Guira (SE)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 7 Jakob Poulsen, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen20 Francis Dickoh, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (62' Eyjolfur Hedinsson), 28 André Rømer (85' Ajilore Femi), 32 Kristian Bach Bak, 43 Izunna Uzochukwu (46' Petter Andersson), 44 Sylvester Igboun.

SE: 1 Marin Skender, 2 Daniel Jensen, 4 Hallgrimur Jonasson, 5 Niels Lodberg, 7 Daniel Christensen, 9 Tommy Bechmann (89' Henrik Hansen), 11 Johan Absalonsen (74' Silas Songani), 18 Adama Guira, 19 Rubin Okotie (79' Mikael Uhre), 20 Bjørn Paulsen, 26 Pierre Kanstrup.

Dommer: Jens Maae

Tilskuere: 8.164 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Morten 'Duncan' Rasmussen