29.03.2014, 15:12 | Af: Administrator

Fem mål på 35 minutter af U17

Spillede FC Nordsjælland ud af brættet i første halvleg i lørdagens 5-1 sejr

Lad det være sagt med det samme: Havde man sat næsen op efter en spænding, så gik man skuffet hjem fra lørdagens U17 Liga kamp mellem FCM og FCN.

Allerede efter de første fyrre minutter var det hele afgjort, for på en fænomenal første halvleg scorede Ulvene fem gange, og satte en tyk streg under ambitionen om at blive mestre.

Kampens første scoring faldt efter blot fem minutter, da FCM U17 fik sat et godt angreb - Jákup Thomsen brød igennem i den ene side og sparkede bolden ind med venstrebenet.

Fem minutter senere var det angrebsmakkeren Simon Sterrings tur. Han var sidste mand i en god omstilling, hvor Ulvene straffede et FCN-boldtab.

3-0 scoringen faldt ti minutter senere, da FCM erobrede bolden dybt inde på egen banehalvdel, og broderede sig igennem Nordsjælland-defensiven. Nikolaj Kirk afsluttede angrebet ved at sætte kuglen i nettet fra en spids vinkel.

4-0 scoringen stod der Mikkel Duelund på. FCN-forsvaret blev igen spillet tynde, hvorefter bolden blev lagt bagud i feltet. Her stod den offensive midtbanespiller klar og scorede sit fjerde mål i foråret - Duelund er indtil videre kommet på tavlen i alle U17's kampe i foråret.

Fem minutter inden pausen blev Jákup dobbelt målscorer og satte dermed punktum for en forrygende første halvleg, hvor Ulvene var her, der og allevegne.

Svend Graversen var naturligvis ovenud tilfreds med den præstation, han havde været vidne til:

- Det er en halvleg, hvor vi mere eller mindre har bolden hele tiden, og når vi endelig taber den, så vinder vi den tilbage igen med det samme. Vi scorer fem gange, men man kan ikke sige, at vi havde en af de dage, hvor alt bare røg i mål - vi har tre, fire rigtig store chancer yderligere, berettede U17's cheftræner.

Faldt i kadence efter pausen
I pausen blev Duelund og Anders Hagelskjær udskiftet. Ikke fordi, der havde været en finger at sætte på deres indsats, men fordi man fra trænerstabens side, gerne vil have alle mand i spil på en dag, hvor holdet fungerede som en velsmurt maskine. I deres sted kom Mads Friis og Christian Kold Jensen ind.

Spillemæssigt fortsatte Ulvene ufortrødent og tilspillede sig to store chancer i de første 7-8 minutter af anden halvleg.

Herefter begyndte kampen dog at dale i kvalitet. FCM-spillerne begyndte at lave for mange tekniske fejl, og det gav Nordsjælland mulighed for at overtage spillet.

Det var derfor fortjent nok at gæsterne fik reduceret midtvejs i halvlegen. En FCN-spiller løb bag om ryggen på en FCM-forsvarer, og kunne pynte lidt på resultatet.

Scoringen blev kampens sidste, og den lidt svage anden halvleg, kunne ikke ødelægge glæden for Graversen og co.

- Det er en kamp, hvor alle spillede op til niveau, men især i første halvleg lavede Kirk, Sterring og Jákup nogle fremragende ting rent offensivt. I anden halvleg falder vi i niveau og er i perioder et skridt efter Nordsjælland. Det er en forståelig reaktion, men vi skal blive ved med at sætte krav til os selv - også selvom de tre point var i hus allerede efter første halvleg, lød konklusionen fra Svend Graversen.

FCM U17 spiller igen om en uge, lørdag d. 5/4 kl. 15.15, hvor man møder Lyngby på udebane. Se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - FC Nordsjælland U17 5-1 (5-0)
05' 1-0 Jákup Thomsen
10' 2-0 Simon Sterring
20' 3-0 Nikolaj Kirk
32' 4-0 Mikkel Duelund
35' 5-0 Jákup Thomsen
60' 5-1 Benjamin Lund, FCN

Opstilling FCM: Oliver Ottesen - Anders Hagelskjær (41' Christian Kold Jensen), Rasmus Nicolaisen, Alexander Munksgaard, Malte Jürgensen - Nikolaj Kirk, Alexander Nicolajsen (50' Sebastian Hairing Lodahl), Mikkel Duelund (41' Mads Friis) - Mikael Anderson, Simon Sterring, Jákup Thomsen