26.03.2014, 09:49 | Af: Administrator

Ipsen nyder arbejdet med målmændene

Henrik Ipsen har i godt to år været målmandstræner i FC Midtjylland, og den tidligere superligakeeper nyder arbejdet med klubbens talentfulde målmænd.

Når man kigger på, hvorfor FC Midtjylland i denne sæson har lagt sig i spidsen af Superligaen, er der en ting, som straks springer i øjnene. En stærk defensiv.

Ulvene er nemlig det mandskab, som har lukket færrest mål ind i sæsonen, og Jonas Lössl er den keeper, der har leveret flest clean sheets i sæsonen.

Manden bag de midtjyske keepere er målmandstræner Henrik Ipsen, der efter en lang karriere som spiller i Superligaen blev målmandstræner i FC Midtjylland i januar 2012.

- Det er et af de mest attraktive job i Danmark, når man er målmandstræner. Ikke bare har vi tre unge, ambitiøse og meget spændende målmænd i Superligaen, jeg arbejder også med det næste kuld på Akademiet. Det er hele paletten, siger Henrik Ipsen til FCM Update.

Han spillede som aktiv selv ti sæsoner i Silkeborg og fire sæsoner i SønderjyskE, inden turen gik til Vejle som kombineret andenmålmand og målmandstræner. I dag er alt fokus på at udvikle de midtjyske målmænd, hvor han til dagligt arbejder med Jonas Lössl, Jakob Haugaard og Oliver Korch og flere gange om ugen har morgentræninger med målmændene på Akademiet.

- Jeg lægger stor vægt på at være ærlig over for dem, og jeg har ikke lagt skjul på, at mit perspektiv er at hjælpe førstekeeperen til at blive den bedste i Superligaen og blive solgt til udlandet, men at jeg samtidig vil gøre alt for, at de to næste kan overhale ham eller som minimum stå klar til at tage over, hvis førstevalget bliver solgt, siger Henrik Ipsen.

Lige nu hedder førstevalget Jonas Lössl, og han har været i en god udvikling i de seneste år, hvilket en landsholdsudtagelse mod England senest bekræftede.

- Jeg synes, Lössl har løftet sig meget. Han har nået et stabilt, højt niveau. I mine øjne er han top-to i Superligaen sammen med Nicolai Larsen fra AaB. Og Lössl har stadig et kæmpe potentiale, siger Ipsen til FCM Update.

Jonas Lössl har i denne sæson blot lukket 21 mål ind i 23 kampe.