24.03.2014, 11:03 | Af: Administrator

Lokal venstre back klar til Akademiet

Han startede med at spille fodbold med sin far i haven. Siden gik turen til den lokale klub KLG og senere Herning Fremad samt senest via Herning Elite kan Sebastian Nielsen i dag kalde sig selv kommende akademispiller.

Overvejelser var der ikke mange af, da tilbuddet kom. For det var nemlig det tilbud, som 15-årige Sebastian Nielsen havde håbet på, siden han sparkede til sin første fodbold i barndomsklubben KLG. Tilbuddet om at få en plads på FC Midtjyllands fodboldakademi.

- Det har været mit mål og min drøm at komme på Akademiet, siden jeg begyndte at spille fodbold, siger Sebastian Nielsen, som stadig kan huske, da han fik beskeden om, at der stod en plads åben til ham på Akademiet.

- Det var helt vildt fedt. Jeg havde ikke turdet håbe på det, for så kan man blive sindssygt skuffet. Jeg var meget nervøs, da jeg skulle til samtale, og jeg var ekstrem lykkelig, da jeg fik det at vide, siger Sebastian Nielsen.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver et fedt miljø at være i, og der er nogle gode faciliteter. Det bliver ekstremt lærerigt, og jeg tror på, at det er et af de bedste steder i Danmark at udvikle sig, siger Sebastian Nielsen, der har været FCM-fan siden han var lille.

Kan blive næste lokale back
Sebastian Nielsen, som primært gør sig på venstre back, kan dermed blive den næste i rækken af lokale venstre backs, som går hele vejen til superligatruppen i FC Midtjylland. Det har Leon Jessen, Jesper Juelsgård,
Jesper Lauridsen - også fra KLG - og Frederik Møller tidligere gjort, og det er da også drømmen for 15-årige Sebastian Nielsen.

- Det bedste vil være at få debut for superligaholdet, og så kan man altid håbe på at blive solgt og kom til at spille i udlandet, siger Sebastian Nielsen.

Det var kærligheden til den lille runde, der satte det hele i gang for Sebastian Nielsen. Som fem-årig blev begejstringen så stor for læderkuglen, at han blev meldt ind i den lokale fodboldklub KLG, som er med i FCM Klubsamarbejdet.

- Jeg spillede meget fodbold med min far i haven. Jeg elskede at spille fodbold, så det var ideelt og se, om det var noget for mig at spille i en klub. Det var det, siger Sebastian Nielsen med et smil.

Rene Hahne blev hans første fodboldtræner. Og det var en person, som fik stor betydning for den venstrebenede spillers udvikling.

Derbysejr i Brøndby Cup det største
- Han har brugt meget tid på mig og skabt en ild i mig. Det var ham, der var med til at starte det for mig. Henrik Mikkelsen betød meget for mig, da jeg skiftede til Herning Fremad, fortæller Sebastian Nielsen, hvis største fodboldoplevelse indtil nu er sejren i Brøndby Cup som U14-spiller.

- Det var en god turnering, hvor jeg spillede godt, og hvor vi vandt det hele i straffesparkskonkurrence. Det var en god oplevelse. Vi vandt over Viborg i finalen, og det gjorde det kun endnu bedre, beretter Sebastian Nielsen, som selv sendte et spark i nettet i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Nu ligger fremtiden i de kommende år på FC Midtjyllands fodboldakademiet i Ikast, og det glæder akademichef Flemming Broe, at det er lykkes for en lokal spiller at gå nå hele vejen fra en samarbejdsklub til Akademiet.

God FCM-repræsentant
- Sebastian er en af vores lokale drenge, som har spillet U13, U14 og U15 i Herning Elite. Han har et stort potentiale. Han er teknisk velfunderet og har et godt venstreben. Et udviklingspunkt hos Sebastian er dog hans højre ben, siger Flemming Broe.

- Han er en taktisk klog spiller, som er rolig med bolden og velovervejet i sine aktioner. Og så er han en mental stærk spiller, som har store offensive kvaliteter, siger akademichefen.

De betragtninger bliver fulgt op af Sebastian Nielsens nuværende træner Anders Nim.

- Sebastian er en stor og fysisk stærk venstre back, som er hurtig og meget atletisk. Han har gode tekniske færdigheder, og så er han god på bolden. Han er en klog spiller, som er forudseende i sit spil. Han har gode lederevner på banen, og uden for banen er han en intelligent fyr og en god holdkammerat. Han er en god repræsentant for FC Midtjylland og klubbens værdier, siger Anders Nim, der peger også peger på et par udviklingsområder for den unge venstre back.

- Han skal defensivt blive endnu stærkere mand mod mand. Og så skal han fortsat arbejde med sin koordination. Han er vokset meget, så kroppen skal gøre de samme ting, som hovedet gerne vil, siger U15-træneren.

Sebastian Nielsen, der primært gør sig på venstre back men også kan bruges i midterforsvaret, begynder på Akademiet til sommer, hvor han bliver en del af U17-truppen.