27.03.2014, 08:13 | Af: Administrator

MCH Arena fylder rundt

Det er i dag ti år siden, at ulvene indtog MCH Arena med en 6-0-sejr over AB.

Når klokken i dag rammer 17.00, er det præcis ti år siden, at første dommerfløjt lød på MCH Arena. Dommeren var dengang Nicolai Vollquartz, og han fløjtede op til det, der skulle vise sig at blive en midtjysk fæstning i årene frem.

Åbningskampen er det nok de færreste FC Midtjylland-fans, som ikke husker. Allerede efter seks minutter sendte Mohamed Zidan det første mål i æsken på det nye stadion. Det skete foran mere end 11.000 fodboldglade midtjyder.

Og egypteren var i den grad i hopla i åbningskampen mod AB. Efter første halvleg havde ulvene, og i særdeleshed Zidan, flået AB fra hinanden og måltavlen viste 3-0 på tre mål af den elegante dribler.

I de sidste 45 minutter fortsatte fodboldfesten, og efter 90 minutter bold kunne det midtjyske fodboldpublikum forlade regionens nye flotte stadion med en 6-0-sejr efter fem kasser af Mohamed Zidan og et enkelt mål af Thomas Rathe.

FC MIDTJYLLAND - AAB LØRDAG D. 5/4 KL. 17.00 - KØB BILLETTER HER >>

Det var startskuddet til en fantastisk midtjyske periode. De ni første superligakampe på MCH Arena endte med sejr til FC Midtjylland og bød blandt andet på sejre over FC København, OB og en 5-2-sejr over AGF efter at ulvene havde været bagud 2-0 allerede efter 13 minutter. 19 kampe skulle der gå, inden ulvene blev besejret på deres nye fort.  

Og hvis man ikke allerede talte om det midtjyske fort, så blev det for alvor grundlagt i perioden april 2007-november 2008, hvor FC Midtjylland spillede 29 superligakampe på MCH Arena uden nederlag (22 sejre og 7 uafgjorte). I den periode blev det blandt andet til en legendarisk 5-0-sejr over Brøndby IF, hvor Claus Madsen åbnede scoringen allerede i kampens første minut.

170 superligakampe har MCH Arena lagt græs til, og her er det blevet til 96 sejre, 46 uafgjorte og blot 28 nederlag på ti år. Den største sejr i Superligaen på MCH Arena kom allerede i åbningskampen med 6-0 over AB.

Graver man ned i statistikken, kan man se, at det hyppigste resultatet på MCH Arena er en 2-1-sejr til ulvene. Det er sket hele 31 gange, mens resultattavlen 18 gange har vist en 1-0-sejr og 13 gange har vist en hjemmesejr på 2-0.

Men det er ikke kun superligaopgør, som MCH Arena har været vært for. For de fleste midtjyske fodboldfans husker nok i særdeleshed hjemmekampen mod Manchester City på MCH Arena. Efter en fantastisk 1-0-sejr i Manchester havde ulvene længe kurs mod avancement i Europa, men et selvmål i kampens sidste minutter og en efterfølgende straffesparkskonkurrence sendte ulvene ud.

Lørdag den 5. april lægger MCH Arena græs til et nyt topopgør i Superligaen, når AaB kommer på besøg. Det har de været 17 gange tidligere, hvilket har resulteret i 11 midtjyske sejr, en enkelt uafgjort og blot fem nederlag.

FCM Foto har samlet billeder fra åbningen af MCH Arena - se dem på deres Facebookside her.