28.03.2014, 07:54 | Af: Administrator

Optakter: Talenterne møder FC Nordsjælland

Både FCM U17 og FCM U19 er i aktion på lørdag, hvor FCN gæster Wunderelf Arena

FCM U19 hentede forårets første skalp, da AGF sidste lørdag blev besejret med 1-0, og som så mange gange før var det Razak, der første kniven.

Angriberen lavede sit 14. sæsonmål og cementerede derved sin status som ligatopscorer - selvom man med lige så stor ret kan argumentere for, at det var Rasmus Bach, der blev matchvinder for Ulvene. Målmanden leverede i hvert fald en toppræstation i Århus.

I toppen af U19 Ligaen lader Esbjerg til at være stukket af, men i laget lige nedenunder er der indædt kamp om placeringerne. Kun fire point skiller de fem hold fra nr. 2-6, og sejre i de indbyrdes opgør, vil derfor række langt i kampen om medaljer. 

Lørdagens kamp mellem FCM U19 og FCN er præcist sådan et opgør (nr. 5 vs nr. 4), men det er nu ikke den eneste grund til at træner Kenneth Andersen ser frem til duellen med de forsvarende U19-mestre:

- Vi har jo revanche til gode, efter at vi i efteråret tabte 2-0 derovre. Men ellers forventer jeg, at det bliver en tæt og seværdig kamp med to hold, der gerne vil have bolden og føre den op ad banen langs med jorden, fortæller FCM-træneren.

I AGF-kampen startede Jonas Gemmer på bænken efter at have været i aktion for U19-landsholdet. Den stærke midtbanespiller kom dog ind i anden halvleg, og indkasserede her en advarsel, der desværre udløser sæsonens første karantænedag.

Derudover er Rasmus Lauritsen tvivlsom til kampen. Alsidige Lauritsen fik et riv i lysken i reserveholdets kamp mod Viborg for små fjorten dage siden, og det hæmmer ham fortsat.

FC Nordsjælland kan mønstre en karantænefri trup, der blandt andet tæller en tidligere ulv, nemlig Mikkel Luimes Nielsen. Sidste sæsons FCM-topscorer skiftede i sommerpausen til Farum-klubben, og har i denne sæson bidraget med tre scoringer.

Opgøret fløjtes i gang i morgen, lørdag d. 29/3, kl. 15.00 på Wunderelf Arena i Ikast.

U17 mod stærkt udebanehold

FCM U17 kom ud af den forgangne spillerunde med en 4-1 sejr ude over AGF.  Der var ikke kun tale om en resultatmæssig fremgang, for sammenlignet med premierekampen mod Vejle, fremstod Ulvene i højere grad som et kollektiv, og fik skabt flere chancer. 

- Der er dog fortsat nogle ting, vi skal have forbedret. Vi giver for mange chancer væk, og vi kan også spille hurtigere på den sidste tredjedel af banen, lyder Svend Graversens status efter de to første kampe i forårssæsonen.

De to klubbers møde i efteråret i Farum endte med en utvetydig 4-1 sejr til Ulvene, men Svend Graversen forventer, at det bliver svært at gentage kunststykket:

- FC Nordsjællands u-hold har for vane at udvikle deres spil ret markant, som sæsonen skrider frem, så de vil komme i en stærkere udgave end sidst. De vil forsøge at spille bolden op nedefra egen forsvarszone, mens vi praktiserer vores vante høje pres, og den duel kan meget vel blive afgørende for kampens udfald. Lykkes det os at stresse dem til boldtab, eller kan de spille sig ud af vores presspil?, lyder det retorisk fra Graversen.

Det er samtidig værd at hæfte sig ved, at FC Nordsjælland U17 har hentet klart flest point, når de er væk fra Farum. 13 af holdets 18 point hentet på fremmed græs.

FCM U17 må klare sig uden Mads Vang (skade), mens FCN må undvære to spillere. Forsvareren Andreas Skovgaard og midtbanespilleren Oscar Hartkopf afsoner begge karantæne.

Der er kampstart kl. 13.00 på Wunderelf Arena.

Foto: Jacob Poul Skoubo