17.03.2014, 17:40 | Af: Administrator

Reserverne slog VFF

Tim Janssen matchvinder i kamp, hvor effektiviteten ikke stod mål med antallet af chancer.

Situationen før mandagens kamp i reserveligaen var den lidt usædvanlige at hverken U17, U19 eller superligamandskabet havde formået at vinde deres ligakampe. Derfor var det op til reserveholdet at holde fanen højt, og hvilken bedre lejlighed end et møde med de evige rivaler fra Viborg?

Reserveholdet havde til lejligheden fraveget den normale 4-3-3 til fordel for en mere traditionel 4-4-2 opstilling. Det skal dog ikke tillægges større betydning - trænerteamet ønskede blot at bruge på spillerne på de positioner, de er mest fortrolige ved, og derfor optrådte både Frank og Tim Janssen som deciderede angribere.

Spillerne lod da også til at befinde sig godt inde på banen, og de første 45 minutter løb af uret med et FCM-hold i spillemæssig kontrol.

FCM II fik også skabt adskillige store chancer, men på trods af det, blev det kun til en enkelt scoring. Den faldt efter 39 minutter, da FCM-forsvaret sendte et VFF-hjørnespark ud af egen forsvarszone. Musefiu førte bolden op på Viborgs banehalvdel inden han med en diagonalaflevering fandt Tim Janssen, der bragede bolden over i det lange hjørne, netop som han nåede ind i feltet.

I anden halvleg blev der skiftet flittigt ud på de to hold, uden at det dog ændrede på det overordnede kampmønster. FCM var fortsat i teten, og burde have scoret yderligere, men gjorde det ikke.

Efter kampen var netop det en ellers tilfreds Lars Friis' hovedanke mod sit eget hold:

- Vi får skabt mange, store chancer, og bør vinde kampen meget større. Tim Janssen scorer et flot mål, og med lidt mere dygtighed kunne han have lavet yderligere et par stykker. Defensivt kontrollerer vi kampen, og jeg tror ikke Haugaard har en eneste redning, sagde Friis og roste midterforsvaret med Sonni Nattestad og Kolja Afriyie (billedet):

- De gør det rigtig godt, og koncentrerer sig først og fremmest om at løse deres defensive opgaver. De var oppe mod deres tidligere holdkammerat Ken Fagerberg, og holder ham nede på et par skud fra distancen, så det var fint. Vi spiller til nul i dag, og har hentet 7 point i vores første tre kampe her i foråret - det er helt sikkert til bestået, konstaterede Lars Friis.

Eneste malurt i bægeret var en skade til Rasmus Lauritsen. U19-spilleren fik riv i baglåret, og måtte lade sig erstatte af Kristian Dirks Riis. U17-midterforsvareren kom ind på en uvant plads som sekser, men klarede opgaven fint.

FCM II spiller ikke igen før mandag d. 31/3 kl. 17.00, hvor Silkeborg kommer på besøg på Wunderelf Arena i Ikast.

Viborg FF II - FC Midtjylland II 0-1
39' 1-0 Tim Janssen (assist Musefiu Ashiru)

Opstilling FCM: Jakob Haugaard - Frederik Møller, Sonni Nattestad, Kolja Afriyie, Santiago Villafane - David Babajide (79' Ramjavakar Yogathas), Marco Larsen (46' Mikkel Duelund), Isaac Oliseh (46' Rasmus Lauritsen/68' Kristian Dirks Riis), Musefiu Ashiru - Frank Kristensen (46' Paul Onuachu), Tim Janssen

Ikke benyttet: Rasmus Bach, Olajide Samuel Owolabi

Opstilling VFF: Emilijus Zubas - Magnus Jensen, Babajide Ogunbiyi, Lasse Andersen, Mikkel Hylleberg - Lucas Jensen, Jeff Mensah, Malthe Overgaard, Sebastian Denius - Simon Vetter - Ken Fagerberg.