07.03.2014, 13:36 | Af: Administrator

Satser på tyske tilstande på MCH Arena

I foråret hæver FC Midtjylland stemningen på lægterne med lanceringen af et nyt, indhegnet stemningsområde på ulvenes hjemmebane.

I løbet af vinterpausen har FC Midtjylland indhegnet stemningsområdet ASA (All Singing Area) på MCH Arena. Indhegningen sker efter fansenes ønske, så området, hvor stemningen skal være helt i top, bliver mere tydeligt markeret.

- Med indhegningen håber FC Midtjylland på tyske tilstande på hjemmebane. I Tyskland er det normalt, at de stemningsskabende grupper står i indhegnede områder, der kan udsmykkes med flag og bannere. Tilskuerne i den tyske Bundesliga er blandt Europas mest dedikerede tilhængere, og det er traditionerne og erfaringerne fra en af Europas stærkeste klubturneringer, som FC Midtjylland nu håber bliver hverdag på MCH Arena, siger Michael Munch, der er fankoordinator i FC Midtjylland.

FC MIDTJYLLAND - SØNDERJYSKE MANDAG D. 10/3 KL. 19.00 - KØB BILLETTER HER >>

ASA-området får sat et hegn op foran tribunen, hvor der kan hænges lange bannere. Samtidig markeres området med bølgebrydere langs siderne, og der vil blive indsat to nye capo-tårne, hvorfra capo’erne kan diktere fansenes sange.  

- Indhegning af ASA-området har længe været et ønske fra vores fans. Hegnet gør det muligt at hænge bannere op og markerer tydeligt, at det her er fansenes hjemmebane og deres stemningsområde, tilføjer Michael Munch.

- Vi plejer at sammenligne ASA-området med en motorvej overfor en landevej. Unibet Tribunen er en stemningstribune, og ASA-området er stedet for de fans, der gerne vil køre lidt stærkere og være endnu mere aktive i stemningsarbejdet. Det kan de gøre i ASA, forklarer Michael Munch.

- Indhegningen er med til at synliggøre den præmis, at vi har at gøre med et decideret stemningsområde, hvor forventningen er, at man vil deltage meget aktivt i stemningen, når man går ind i ASA. Det gør det nemmere for vores fans at skabe den stemning, der er et tophold værdigt, siger Michael Munch.

Indhegningen sker efter ønske fra både de officielle og uofficielle fangrupper i FC Midtjylland, hvilket FC Midtjylland vægter højt.

- Vi lytter selvfølgelig til vores fans og arbejder på at give dem de bedste forudsætninger for at skabe stemning, siger Hans Krabbe, der er administrativ direktør i FC Midtjylland.

- Vores fans er altafgørende for os. De er selve kernen i vores stadionoplevelse og er med til at give de ekstra ti procent, hvilket vi senest så i Viborg, hvor fansene bar holdet frem på banen. Derfor er vi glade for at kunne give dem muligheden for at skabe tyske tilstande på hjemmebane, siger Hans Krabbe.

ASA-området er placeret ved opgang 7 på Unibet Tribunen og er altså nu tydeligt markeret på MCH Arena.