31.03.2014, 14:01 | Af: Administrator

Sviatchenko skal have foretaget rutineindgreb i anklen

Der har ikke været den håbede fremgang i Erik Sviatchenkos ankel, og derfor må midtersvareren kikkertopereres.

Der var malurt i bægeret, da FC Midtjylland vandt 5-1 over FC København i sæsonens anden kamp. For forsvarsstyrmanden Erik Sviatchenko har nemlig siddet uden for siden med en ankelskade, og nu står han over for en kikkertoperation i den dårlige ankel.

Efter et besøg hos en ekspert i Holland havde man i første omgang håbet at kunne udsætte en eventuel operation, men da der ikke er sket den fremgang, som man havde håbet på, er en operation nødvendig. 

- Det er ærgerligt, men det er nødvendigt. Vi har gjort alt, hvad vi kunne de sidste 16 dage, hvor jeg har forsøgt at være på banen, men der er ikke sket de fremskridt, som vi havde håbet på. Derfor er der ingen grund til at udskyde den her uundgåelige operation, siger Erik Sviatchenko.

Derfor opereres forsvarsprofilen allerede på fredag i Porto i Portugal for en såkaldt fodboldankel, hvor man renser anklen og strammer ledbåndene. Det bliver den anerkendte professor Niek van Dijk, der har stor erfaring med disse indgreb, som skal gennemføre indgrebet. Det har han tidligere gjort hos blandt andre Cristiano Ronaldo og Robin van Persie.

Operationen betyder, at Sviatchenko dermed går glip af et spændende midtjysk forår.

- Det er det værste. Selv om holdet har gjort det godt uden mig, så vil man gerne være med, og man mener altid, at man har noget at bidrage med. Jeg føler mig som en stor del af det, vi har bygget op, og jeg har fået mere og mere ansvar og bygget på i mit spil, ligesom holdet har udviklet sig, siger Erik Sviatchenko.

- Derfor er jeg selvfølgelig også ked af ikke at kunne være med, nu hvor det spidser til. Men jeg skal huske på, at jeg stadig har en stor andel i det, vi har præsteret, men jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke kan være med til at gøre det færdigt, siger Sviatchenko, der har været i aktion 18 gange for ulvene i denne sæson.

Den stærke midterforsvarer er ved flere lejligheder blevet rygtet til udlandet, men lige nu er al fokus rettet mod at komme tilbage så hurtigt som muligt og være klar, når ulvene indleder den nye sæson efter ferien.

- Lige nu tænker jeg slet ikke på udlandet. Mit fokus er på at komme hurtigst muligt tilbage og hjælpe klubben. Der venter sandsynligvis europæiske kampe i den nye sæson, og det vil jeg rigtig gerne være med til. Selv om jeg er ude, har jeg stadig en vigtig rolle som viceanfører, og jeg vil fortsat være tæt på holdet, siger Erik Sviatchenko.