15.03.2014, 15:38 | Af: Administrator

Truppen mod AaB

Marco Larsen er kommet sig over sin baglårsskade og er for første gang i foråret en del af den midtjyske kamptrup.

Når FC Midtjylland og AaB søndag eftermiddag løber på banen til et vaskeægte topopgør, er statistikken helt lige mellem de to duellanter. Det er 41. opgør mellem de to mandskaber i Superligaen, og holdene har hver hentet 18 sejre.

AaB er ubesejret i de seneste ni superligakampe, og zoomer man ind på præstationerne hjemme på Nordjyske Arena er de bolchestribede ubesejret i de seneste 15 kampe.

LÆS OGSÅ: Ta' med til Aalborg

FC Midtjylland kan til gengæld glæde sig over, at holdet er i gang med en imponerende serie af scoringer på udebane. Således er holdet ikke gået fra banen uden at score på udebane i Superligaen i de seneste 22 opgør, og med 1,80 point i gennemsnit er ulvene det bedste udehold i denne sæson.

- Vi glæder os til udfordringen i Aalborg. Det er et svært sted at spille på et formentligt udsolgt stadion mod et stærkt hjemmehold, siger cheftræner Glen Riddersholm, der kan berette om en trup, der glæder sig til et nyt topopgør inden for kort tid.

- Vi føler os privilegeret over igen at skulle spille topkamp. At vi har bragt os i den situation vidner om, at truppen har leveret et fantastisk stykke arbejde. Holdet har vokset sig stort, og vi ved, at stabilitet og kvalitet giver gode betingelser for sejr. Og der skal ikke være tvivl om, at vi tager til Aalborg for at vinde. Vi vil gå helhjertet efter at tage de tre point med hjem til Heden.

LÆS OGSÅ: Spilforslag: Mål i topopgør

- Vi skal se nogle spillere, som træder i karakter og viser en modenhed, der gør, at de stepper op og lægger yderligere lag på deres egen og holdets udvikling. Vi skal nyde kampen, men også være klar til at gribe den mulighed, vi har for at fortsætte en rigtig god periode, siger Glen Riddersholm.

Trænerteamet kan glæde sig over, at Marco Larsen er kommet sig over den baglårsskade, der har holdt ham uden i foråret første tre kampe. Derudover er der mulighed for et lyncomeback til Rilwan Hassan, der har brækkede tommelfingeren mod FC København. Kantspilleren har fået lavet en blød bandage til sin brækkede finger og er i spil til topopgøret.

Det er hverken Eyjolfur Hedinsson eller Oluwafemi Ajilore til gengæld. Hedinsson måtte udgå fra dagens træning med de smerter i hoftebøjeren, som har drillet ham gennem hele sæsonen, mens Femi ikke er blevet klar, efter at han måtte udgå af reserveholdskampen i tirsdags. Derudover er Erik Sviatchenko fortsat ude, mens Petter Andersson med sit gule kort i kampe mod SønderjyskE fik raget en karantænedag til sig.

Der er kick-off på Nordjyske Arena i Aalborg søndag klokken 17.00.

Truppen mod AaB
1. Jonas Lössl
6. Jesper Lindorff Juelsgård
7. Jakob Poulsen
9. Morten 'Duncan' Rasmussen
10. Tim Janssen
14. Jakob Haugaard
19. Marco Larsen
20. Francis Dickoh
24. Sonni Nattestad
26. Patrick Banggaard
27. Pione Sisto
28. André Rømer
32. Kristian Bach Bak
33. Paul Onuachu
35. Frederik Møller
36. Rilwan Hassan
43. Izunna Uzochukwu
44. Sylvester Igboun