01.03.2014, 13:29 | Af: Administrator

Truppen mod FC København

Cheftræner Glen Riddersholm ser kampen mod FC København som en god målestok for, hvor langt ulvene er med det arbejde, de er i gang med.

Søndag aften er der dømt topopgør i Superligaen, når FC Midtjylland er gæster i Parken. De midtjyske ulve har ofte haft det svært i nationalarenaen, men i begyndelsen af sidste sæson spillede holdet noget af det bedste fodbold, de til dato har præsteret, og med et kvarter tilbage af opgøret førte ulvene med 2-0.

Alligevel måtte holdet fra Heden se sig slået med 4-2 efter et frygteligt sidste kvarter, men siden har ulvene taget revanche mod københavner, som de var ubesejret mod i hele 2013, hvor det blev til en 1-0-sejr i sæsonens anden kamp, mens det i begyndelsen af året blev 2-2 efter midtjysk føring frem til de sidste minutter.

Cheftræner Glen Riddersholm ser frem til søndagens udfordring mod de danske mestre.

-Vi glæder os. Mit budskab til spillerne er, at de skal glæde sig over igennem stabile præstationer i indeværende sæson at have opnået muligheden for at spille en så vigtig kamp. De skal nyde det og gribe chancen og muligheden. Det kræver styrke og fællesskab - og den besidder vi. Om vi har skader eller ej, er det det, der skal til, og vi står sammen - det har holdets udvikling tydeligt vist, siger Glen Riddersholm.

- Det er samtidig en kamp, hvor vi kan måle, hvor langt vi er kommet med vores arbejde. Det er en god måde at måle vores udvikling på og se, hvor langt vi er, og hvad vi skal arbejde videre med for fortsat at videreudvikle holdet og konceptet. Skal vi geare det her hold til større udfordringer, så er en kamp mod FC København i Parken god at måle på i forhold til det udviklingsarbejde, som skal foretages, siger Riddersholm, der forventer at se et modent FC Midtjylland-mandskab.

- Vi skal se nogle spillere, der træder i karakter. Vi skal se en modenhed hos de her spillere, der godt nok for manges vedkommende på alder er unge, men som efterhånden er ved at få en erfaring, der gør, at vi kan nære forhåbning om, at de nu er klar til det næste step i deres karrierer. Det viser man bedst ved at toppræstere.

Inden søndagens duel har FC Midtjylland fem point ned til FC København på tredjepladsen, men med et FCK-hold på hjemmebane, hvor de i denne sæson blot har tabt en enkelt kamp i Superligaen, ligger favoritværdigheden på løvernes skuldre søndag aften.

- Vi går ind til kampen og kan spille frit, udover de forventninger vi har til os selv. Presset er på FC Københavns skuldre. Med tre point trækker vi på den korte bane fra, og den mulighed går vi 110 procent efter, siger Glen Riddersholm.

I forhold til truppen til sæsonpremieren i Odense for en uge siden er Marco LarsenOluwafemi Ajilore og Eyjolfur Hedinsson med, mens Musefiue Ashiru, Santiago Villafane og Jonas Gemmer er gledet ud af 19 mandstruppen. 

Der er kick-off søndag aften klokken 19.00 i Parken.

Truppen mod FC København 
1. Jonas Lössl
5. Oluwafemi Ajilore
6. Jesper Lindorff Juelsgård
7. Jakob Poulsen
9. Morten 'Duncan' Rasmussen
10. Tim Janssen
14. Jakob Haugaard
18. Erik Sviatchenko
19. Marco Larsen
20. Francis Dickoh
21. Eyjolfur Hedinsson
26. Patrick Banggaard
27. Pione Sisto
28. André Rømer
32. Kristian Bach Bak
33. Paul Onuachu
35. Frederik Møller
36. Rilwan Hassan
43. Izunna Uzochukwu