21.03.2014, 14:03 | Af: Administrator

U-holdene gæster Smilets By

Turen går i morgen lørdag til Aarhus for FC Midtjylland U17 og U19. Her byder AGF indenfor på Fredensvang, hvor de søger revanchen i begge ligaer.

Det er notorisk tætte opgør, når FC Midtjylland og AGF tørner sammen i ungdomsrækkerne, og intet tyder på, i morgen skulle blive anderledes. I efteråret vandt begge ulvemandskaber på Wunderelf Arena (red. 3-1 i U17 og 2-1 i U19), så det bliver formentligt to sultne aarhusianske mandskaber, der tropper op i morgen.

U17

Vejle stjal i sidste uge sejren fra U17-holdet kort før tid, og det resultat satte en stopper for en sejrsstime der talte fire sejre for midtjyderne. Cheftræner Svend Graversen er dog overbevist om, det ikke har slået hans mandskab ud af kurs.

- Vi er opsat på at holde vores flow. Der var mange ting vi var tilfredse med mod Vejle, men få vi var utilfredse med også. Vi var ikke helt sammenspillet nok. Derfor har vi i ugens løb gennemarbejdet spillet på den sidste tredjedel, og fokuseret på kollektivt at omsætte massivt spilovertag til mål.

AGF U17 har haft svingenden præstationer i denne sæson, og senest fik de i Aalborg en øretæve på 5-2 i åbningen på forårssæsonen mod AaB. Alligevel tvivler Svend Graversen ikke på, værterne nok skal levere massiv modstand.

- Fredensvang er altid et svært sted at spille. Samtidig er det også et sted, vi rigtig gerne vil vinde. GF vil gå til makronerne – ingen tvivl om det. Det er et fysisk stærkt mandskab, men vi tror på, vi kan slå dem.

U19

Kampen i morgen er vigtig for U19-ulvene for at fastholde kontakten i topstriden. De møder en velspillende GF-trup, der har startet foråret op som lyn og torden. En 0-1 udebanesejr over FC København og senest en 2-4 sejr på udebane over AaB har gjort de aarhusianske spillere ti centimeter højere, og der er derfor udsigt til en svær kamp for FC Midtjylland.

- AGF er et stærkt hold, der er kommet rigtig godt fra start. Det er et fysisk stærkt mandskab med en klar spillestil. For os gælder det om at angribe dem, som vi angreb Vejle. Mod Vejle lykkedes operationen, men patienten døde, forklarer cheftræner Kenneth Andersen og fortsætter.

- Vi skal spille udenom AGFs fysik, så kampen bliver spillet på vores præmisser. Bliver den spillet på det fysiske, er jeg ikke sikker på, vi kan stå imod. Kan vi optimere spillet fra Vejle-kampen med en øget effektivitet derimod, så er jeg dog meget fortrøstningsfuld.

U17-kampen fløjtes i gang i morgen lørdag klokken 13.00 og efterfølges af U19-kampen klokken 15.00. Begge opgør finder sted på AGFs baneanlæg på Fredensvang.