01.03.2014, 17:06 | Af: Administrator

U17 og U19 tromler videre

U-holdene har leveret flotte resultater i forberedelserne til forårets kampe, og i dag tilskrev de statistikken yderligere to sejre, da de hjemme slog SønderjyskE.

De himmelblå sønderjyder fra Haderslev udgjorde den sidste modstand for de unge ulve inden turneringsstarten, og begge deres mandskaber blev sendt sydpå med nederlag. FC Midtjyllands U17 vandt deres opgør 3-1 og U19-mandskabet kørte en 2-0 sejr i garagen.

U17:

I lørdagens tidlige opgør på Wunderelf Arena havde FC Midtjylland U17 muligheden for, at afslutte vinteropstartens træningsprogram ubesejret, og det lykkedes. Ulvene var fra kampens start det toneangivende mandskab dog uden at spille poleret fodbold.

Midtjyderne havde en række tilløb til målchancer i kampens indledning, men kom først frem til en scoring efter en halv times spil. Det var Mikkel Duelund, der efter et godt gennemspillet angreb kunne sende bolden i nettet til føring.

Gæsterne tilspillede sig nogle få chancer i første halvleg, og kort før pausefløjtet bed de i en omstilling fra sig med en udligning til stillingen 1-1. Det ærgrede cheftræner Svend Graversen.

- De scorer på en omstilling, og det var netop hvad vi havde haft fokus på ikke måtte tillades. Vi sidder meget på bolden og afgiver ikke mange chancer – dog lidt flere end vi havde håbet. Offensivt er vi tæt på en del gange, men mangler lidt timing. Det skal nok komme.

Anden halvleg fortsatte i samme mønster, og det lykkedes de sortblusede at give SønderjyskE tilbage af egen medicin, da Simon Sterring afrundende en lynomstilling med et nyt føringsmål.

Ti minutter efter fordoblede Erik Braun føringen direkte på frispark, men en reducering ti minutter før tid gjorde, at de himmelblå sønderjyder fastholdte spændingen i opgøret. Stillingen forblev dog uændret i kampens afslutning, og FC Midtjylland kunne gå sejrrigt fra banen.

- Vi mister momentum de sidste tyve minutter og slutter ikke ordentligt af. Det er en kamp vi bare skal lukke ved 3-1. Det var god træning, vi har ikke tabt endnu og er samlet godt tilfredse. Det har generelt været en fin opstart, og med lidt finpudsning i vores timing er vi helt klar til at kæmpe om point, evaluerer Svend Graversen.

U19:

FC Midtjylland fik ligeledes i dagens U19-kamp god modstand af sønderjyderne, der troppede op med tung fysik og en klar strategi med lange bolde. Det skabte problemer for værterne i en ellers meget lige første halvleg. Begge hold tilspillede sig chancer, men halvlegen forblev målløs.

- SønderjyskE er gode til at holde presset på de bolde, de spiller op i banen, og det har vi det svært med. De spiller fysisk både med fart og styrke. De gange vi spiller os fri af deres første presbølge, finder vi dog god plads i mellemrummene. Der var chancer nok til en 2-2 stilling ved pausen, forklarer cheftræner Kenneth Andersen.

Fra anden halvlegs start fik ulvene ændret på tingene, og støt opbyggede de sig et spilovertag. Med højt tempo i pasningsspillet undgik midtjyderne mange af de tunge fysiske dueller, og det affødte også målchancer.

Med tyve minutter igen bragte Rasmus Nissen hjemmeholdet i front på en af mange returbolde ved et hjørnespark fra Olajide Samuel Owolabi. Ti minutter før tid lukkede og slukkede Jonas Gemmer kampen med sin scoring til 2-0 på en dybdebold fra Mikkel Frankoch.

- Det er en velspillet kamp med et godt tempo, god fysik og megen god læring. Vi spiller til nul for anden kamp i træk, og det er vi glade for. Vi giver lidt chancer væk i første halvleg, men forsvarer ellers godt, og det var vigtigt for os. En stærk præstation, lyder rosen fra Kenneth Andersen.

Trupperne:

U17:

Jakob Frilund, Malte Jürgensen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær, Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen, Mikkel Duelund, Erik Braun, Jákup Thomsen, Simon Sterring, Nikolaj Kirk, Mads Friis, Oskari Jakonen, Nicolai Damkjær [U15], Christian Kold Jensen og Mikael Anderson

U19:
Rasmus Bach, Rasmus Nissen, Rasmus Lauritsen, Malte Kiilerich Hansen, Jeppe Solgaard, Jonas Gemmer, Mikkel Frankoch, Sigurd Schøndorf, David, Ramjavakar Yogathas, Razak Adebayo Odeyemi, Anders Lund, Mikkel Adamsen, Olajide Samuel Owolabi