14.03.2014, 08:28 | Af: Administrator

U17: På jagt efter titlen

FCM U17 får en hård matchning i forårets første kamp. Vejle, der har ligaens bedste defensiv, kommer på besøg lørdag.

FCM U17 har ligesom FCM U19 holdt sig travlt beskæftiget i ligapausen.  Her er der blevet arbejdet målrettet med at gøre truppens yngste spillere, årgang 98’erne, klar til udfordringerne i U17 Ligaen, hvilket er sket ved at give dem masser af spilletid i træningskampene, hvor de er blevet matchet hårdt.

Spillerne fra årgang 97 har spillet en lidt mere tilbagetrukket rolle under opstarten. Til gengæld har de – med Svend Graversens ord – brugt en hulens masse tid i styrketræningslokalet, med det resultat at de både fysisk og konditionsmæssigt står rigtig godt rustet til forårets strabadser.

En portion taktisk træning er det også blevet til, og her har holdet arbejdet med defensive og offensive omstillinger. Desuden har der været fokus på, hvordan holdet kan ”slå hul i muren” i de kampe, hvor modstanderen står kompakt og kun efterlader lidt plads at spille på.

Målsætningen for foråret er da også klar – holdet går efter at blive U17 mestre, i det, der ligner en direkte duel med Randers FC, der i skrivende stund ligger et point over Ulvene i tabellen.

- Vi har bragt os selv i en gunstig situation, og går selvfølgelig efter at vinde guld. Der er seks point ned til nummer tre og vi kan selv afgøre mesterskabskampen, og så skal vi naturligvis ikke stille os tilfreds med sølv, lyder det fra Svend Graversen, der dog udpeger et par undersøiske rev, der kan slå hul i skroget på FCM-skuden:

- Vi må ikke hvile på laurbærrene! Vi har vundet alle vores træningskampe, og selvtilliden er i top, men i det øjeblik vi begynder at tænke ”Det går jo nok”, så går det ikke! Vi er, hvor vi er, på grund af den arbejdsindsats der hidtil er blevet lagt for dagen, og det må vi ikke begynde at slække på.

- Noget andet er, at det er begrænset hvor meget 97’erne og 98’erne har spillet sammen under optakten. Fysisk er alle mand, hvor de skal være, men teknisk og taktisk fungerer de ikke som en enhed endnu. Det kan godt blive et handicap mod Vejle, der i modsætning til os allerede har en kamp i benene, siger Svend Graversen med henvisning til gæsternes forårspremiere, der resulterede i et 1-2 nederlag til AaB

Vejlenserne har dog også deres hovedbrud at slås med op til kampen. Deres anfører, midtbanespilleren Ali El-Haj afsoner karantæne, ligesom forsvareren Nikolaj Lyngø. FCM U17 kan til kampen vælge fra en trup, der er både skades- og karantænefri.

Der er kampstart på Wunderelf Arena i Ikast lørdag d. 15/3 kl. 13.00.

Resultater af træningskampene: FCM U17 – Esbjerg 6-2, FCM U17 – Kiel 5-2, FCM U17 – AC Horsens 4-0, FCM U17 – Næsby 3-2, FCM U17 – Viborg 3-1, FCM U17 – Silkeborg 3-0, FCM U17 – SønderjyskE 3-2