14.03.2014, 08:19 | Af: Administrator

U19: Defensive udfordringer, offensive luksusproblemer

Tre en halv måned er der gået siden FCM U19 sidst var i aktion i U19 Ligaen, men på lørdag tages der hul på forårssæsonen, når Vejle besøger Wunderelf Arena.

I den mellemliggende periode er der blevet arbejdet intensivt på at løfte holdet yderligere. Træner Kenneth Andersen fortæller, hvad der har været fokuseret på i vintermånederne:

- Der har været to hovedområder. Da vi i december sad og analyserede kampene i efterårssæsonen, havde vi en følelse af, at vi kunne have undgået flere af de mål, vi lukkede ind. Derfor har vi arbejdet med de fire spillere i bagkæden, og hvordan de skal forsvare. Vi har holdt nullet i tre af de seneste fire træningskampe, og nu er vi spændt på at se, om vi kan videreføre det til ligaen, fortæller Kenneth Andersen.

Derudover har pausen budt på masser af afslutningstræning for FCM U19. Med 20 mål i 13 kampe (1,54 mål per kamp) levede holdet ganske vist op til målsætningen om et målsnit på 1,5 scoringer/kamp, men trænerteamet mener alligevel, der er rum for forbedringer:

- Vi kommer frem til mange afslutninger, men vores udnyttelsesprocent ligger lige lovligt lavt. Vi skal blive bedre til at placere bolden inden for rammen, konstaterer FCM-træneren.

Til kampen mod Vejle må Andersen og co. se bort fra backen Rasmus Lauritsen, der har reddet sig en karantæne. Det samme har Asger Sørensen, men det er kun af akademisk betydning, da midterforsvareren i vinterpausen blev solgt til østrigske Red Bull Salzburg.

Det efterlader ikke desto mindre et par huller i FCM-defensiven, der må ud og bevise, at den defensive træning har givet udbytte.

Offensivt ser situationen anderledes positiv ud, og konkurrencen om de forreste pladser på holdkortet er blevet skærpet. Holdet har i pausen fået tilgang af Ebedei-spilleren David, der vekslede en vellykket prøvetræning til kontrakt. Den nytilkomne nigerianer har hurtig fundet sig til rette og scorede kampens enlige FCM-mål da reserveholdet i tirsdags spillede 1-1 med Fredericia.

Lige så vigtigt er det dog, at Ramjavakar Yogathas er kommet sig helt oven på den skade, der holdt ham ude af størstedelen af efteråret, og ifølge Kenneth Andersen er det en Java i ”en helt anden udgave” end den spiller, der lige nåede at komme tilbage på holdet i efterårets sidste kampe.

Modstanderen fra Vejle indledte forårssæsonen i sidste weekend med en meget underholdende 3-3 kamp med AaB. En kamp vejlenserne, ifølge Kenneth Andersen lige så godt kunne have vundet, og FCM-træneren spår da også en underholdende forestilling:

- Vejle er et mandskab der hellere vil spille end sparke fodbold. De går efter at præge kampene, og jeg tror, det bliver en seværdig omgang, lyder Andersens dom.

Der er kampstart på Wunderelf Arena i Ikast lørdag d. 15/3 kl. 15.00.

Resultater af træningskampene: FCM U19 – Esbjerg 2-2, FCM U19 – Kiel 3-1, FCM U19 – Næsby 1-0, FCM U19 – Viborg 4-2, FCM U19 – Silkeborg 1-0, FCM U19 – SønderjyskE 2-0