15.03.2014, 17:30 | Af: Administrator

U19 offer for egne fejl

Startede fremragende, men forsømte at bringe sig foran - det kom til at koste mod Vejle.

FCM U19 indledte kampen mod Vejle som om de kun havde et kvarter til at afgøre tingene i. Ulvene holdt højt tempo, spillede bolden rundt om Vejle-spillerne og havde let ved at skabe chancer.

Af samme grund var det en bitter pille at sluge, da gæsterne efter tyve minutters spil kom foran efter på lidt tilfældig vis. FCM-forsvaret fik ikke ekspederet bolden helt ud af forsvarszonen, en Vejle-spiller trykker af, men rammer en anden spiller i ryggen, hvorefter en tredje Vejlespiller sparker bolden i kassen fra kanten af feltet.

Ulvene fortsatte ufortrødent med at presse på, men er lige ved at blive fanget på det forkerte ben, da en for kort tilbagelægning til Rasmus Bach blev opsnappet af en modspiller. Værterne slap dog med skrækken i den situation.

Det gjorde det til gengæld ikke efter en halv times spil. Det, der begynder som en FCM-omstilling ender helt galt, da en tilbagelægning smutter imellem de to midterforsvarere og giver Vejle en ny en-mod-en situation. Denne gang var heldet opbrugt, og gæsterne kvitterede for gaven ved at bringe sig i front med to.

I halvlegens sidste kvarter pressede FCM på for en reducering, men den kom ikke. Det fik trænerbænken til at sende Mikkel Frankoch på banen til anden halvleg i stedet for Java, hvilket betød at Sigurd Schøndorf blev flyttet ud på kanten, mens Frankoch gik ind på den centrale midtbane.

Riis op i angrebet
Reduceringen udeblev dog - FCM havde ganske vist en klar spilovervægt, og kom ofte også rundt om Vejle-spillerne, men den sidste kvalitet manglede, og for det meste blev det kun til halve chancer.

Midtvejs i halvlegen spillede FCM-bænken så deres sidste hånd, da Kristian Dirks Riis blev flyttet op i angrebet, så man gik over til at spille med tre mand i bagkæden.

Det lod dog til at Vejle ville ride stormen af, men med mindre end fem minutter tilbage tændtes håbet igen for Ulvene. Razak trykkede af fra distancen og sendte reduceringen i nettet.

Det gav et sidste forbitret stormløb på Vejle-barrikaderne, og det blev da også til den nærmest obligatoriske sidste store mulighed, men det var ganske enkelt ikke Ulvenes dag. FCM U19 måtte se sig slået med 1-2.

- Vi går over til at spille med tre forsvarere, og med lange bolde til Riis og Razak, men det fungerer ikke, or at være ærlig, så er det også så langt fra, hvad vi gerne vil. Afleveringerne er ikke gode nok, og vi får ikke samlet andenboldene op, og så spiller Vejles målmand bare en rigtig god kamp og er meget dominerende i feltet, lød det efter kampen fra en ærgerlig Kenneth Andersen.

- Det der irriterer mig helt vildt lige nu, er at vi ikke får udbytte af de chancer, vi skaber i de første tyve minutter. Vi lavede nogle fejl, og Vejle var gode til at udnytte det, men spillerne skal have ros for at blive ved med at forsøge igennem samtlige 94 minutter, sagde FCM-træneren.

FCM U19 spiller igen den førstkommende lørdag, 22/3, hvor de kl. 15.00 møder AGF på udebane. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - Vejle BK U19 1-2 (0-2)
19' 0-1 Vejle
31' 0-2 Vejle
86' 1-2 Razak Adebayo Odeyemi

Opstilling FCM: Rasmus Bach - Rasmus Nissen, Kristian Dirks Riis, Malte Kiilerich Hansen, Jeppe Solgaard - Jonas Gemmer, Olajide Samuel Owolabi, Sigurd Schøndorf (71' Mikkel Adamsen) - David, Razak Adebayo Odeyemi, Ramjavakar Yogathas (46' Mikkel Frankoch)