29.03.2014, 18:06 | Af: Administrator

U19 tabte skridt i medaljekampen

Overvandt en svag start, men blev ramt af udvisning i anden halvleg af 2-3 nederlaget til FCN

Det var alt andet end godt, det FCM U19 leverede i første halvdel af 1. halvleg af kampen mod FC Nordsjælland. Ulvene fik slet ikke sat gæsterne under pres, og det hjalp heller ikke, at bolden konstant blev smidt væk.

Det blev straffet allerede efter fire minutters spil, da en FCM'er tabte bolden midt på banen. Nordsjælland-spilleren slog en bold i dybden, og pludselig var en af hans holdkammerater alene igennem med Rasmus Bach, hvilket han udnyttede til at bringe Farum-klubben på 1-0. Det var alt, alt for nemt for gæsterne.

Der var flere gode FCN-tilbud efter scoringen, men efter 25 minutters spil, begyndte FCM at komme ind i kampen. Der blev luget ud i de unødvendige boldtab, og FCM-spillerne var nu langt bedre til at fastholde bolden oppe på gæsternes banehalvdel. Pludselig blev FCN sat under tryk, og det var nu FCM, der skabte chancer.

- Der er to ting, der irriterer mig ved vores første halvleg. Den ene er vores dårlige start, Vi gør ikke de ting, vi havde aftalt på forhånd, og det virker i flere situationer som om spillerne mangler troen og modet. Den anden ting, er at vi ikke får udnyttet vores overtag i anden halvdel af halvlegen til at få udlignet, sagde Kenneth Andersen efter kampen.

Anden halvleg fortsatte med et FCM-overtag, og det kastede blandt andet et par farlige standardsituationer af sig. På en af disse - et hjørnespark til den fjerneste ende af feltet - steg Malte Kiilerich op og headede til bolden. Afslutningen blev blokeret, men havde måske allerede krydset stregen, da Kristian Dirks Riis fulgte op og gjorde arbejdet helt færdigt.

Nu så det ud som om kampen var ved at tippe til Ulvenes fordel, men godt fem minutter senere skiftede opgøret igen karakter. Det skete, da David modtog sin anden advarsel, efter at være at gå ind i en nærkamp med løftet arm. Allerede i kampens start havde kantspilleren fået gult for at sparke bolden væk, og måtte derfor gå den tunge gang fra banen.

I første omgang håndterede FCM U19 dog fint at være en mand i undertal. Holdet trak sig let længere tilbage på banen, og formåede at holde FCN fra chancer.

Af samme grund var det også et bittert mål, man indkasserede med lidt over et kvarter igen. En bold blev ikke tacklet ordentlig væk på kanten af feltet, og det resulterede i en afslutning, som Rasmus Bach i 99 af 100 tilfælde ville have snuppet. Desværre var i dag gang nr. 100, og det halvtamme forsøg smuttede i mål.

Scoringen tvang Ulvene i offensiven, men blot fire minutter senere klappede fælden igen. Et harmløst FCN-indkast på egen banehalvdel endte i en omstilling, der blev sparket i kassen.

Det var reelt kampens afgørelse, men FCM-spillerne skal have den ros, at de gjorde et ihærdigt forsøg på at rive pointene ud af hænderne på gæsterne. Umiddelbart før den ordinære spilletids udløb, satte Java sig igennem ude den ene side, og spillede bolden på tværs til Razak, der ikke svigtede - 2-3.

Ulvene forsøgte at etablere et sidste pres, og fik også fremtvunget et par standardsituationer på gæsternes banehalvdel. Farligt blev det dog ikke, og derfor endte kampen også 2-3.

Næste kamp for FCM U19 er udebanekampen mod Lyngby. Der er kampstart på Lyngby Stadion kl. 13.00, lørdag den 5/4. Se stillingen og de øvrig resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - FC Nordsjælland U19 2-3 (0-1)
04' 0-1 Mikkel Jensen, FCN
50' 1-1 Kristian Dirks Riis
72' 1-2 Mikkel Jensen, FCN
76' 1-3 Simon  Lund, FCN
89' 2-3 Razak Adebayo Odeyemi (assist Ramjavakar Yogathas)

Udvisning: 56' David Akintola (andet gule kort)

Opstilling FCM: Rasmus Bach - Jeppe Solgaard, Malte Kiilerich Hansen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Lauritsen - Mikkel Frankoch (62' Gloire Rutikanga), Olajide Samuel Owolabi, Sigurd Schøndorf (69' Ramjavakar Yogathas) - David Akintola, Razak Adebayo Odeyemi, Rasmus Nissen (80' Anders Lund)